Økologiske foranstaltninger med japanske Beetle i vingården

October 5

Økologiske foranstaltninger med japanske Beetle i vingården

Japansk beetle (Popillia japonica) er en invasive arter i Nordamerika, som blev indført fra Japan i det tidlige 20. Insektet er blevet en større landbrugs pest, angribe flere afgrøder, herunder vinmarker. Biller er skadelige for vinstokke, under deres larver fase, når de bor i jorden og beskadige vinstokke rødder, såvel som i deres voksen form, når de lever på bladene. Økologisk kontrol af japansk beetle i vinmarkerne omfatter anvendelse af bakterier, nematoder og andre parasitter at larver og voksne biller, samt giftige planter og kaolin sprays.

Bakterier

Bakterier Bacillus popilliae angreb larver af de japanske biller, forårsager deres død. Det er en langsigtet skadedyrsbekæmpelse, der virker bedre, når den anvendes på jord af bredere områder. Selv om bakterier kan også inficere larver af andre lignende biller, forårsager de ikke skade til bier og andre insekter, fugle, regnorme, pattedyr eller planter.

Nematode og andre parasitter

Nematoder er rundorme, som findes i mange levesteder, herunder jord. Nogle arter er dog parasitter hos mennesker og dyr. Heterorhabditis bacteriophora er en nematode kommercielt tilgængelige, som bruges til at styre larver af japansk beetle i haver, vinmarker og andre afgrøder. Denne nematode kræver dog et godt vandede jorden at blive aktiv. Nogle hvepse af familien Tiphiidae også angribe larver af japanske biller, mens de flyve Istocheta aldrichi lægger æg på unge voksne biller.

Giftige planter

Nogle blomstrende planter, som fire o'clocks (Mirabilis), rød og dværg buckeyes, hvid pelargonier og Ridderspore (Delphinium) er attraktive, men giftige til biller. Disse planter er et alternativ til konventionelle insekticider når plantet tæt vinstokke. Men nogle af disse planter er giftige for andre insektarter, og en høj koncentration af dem i et område kan også reducere bestandene af nyttige insekter. En anden ulempe er, at giftige planter ikke påvirker japanske biller i deres larver vorden.

Kaolin Sprays

Den mineralske kaolinit er bedre kendt som kaolin, en type af fine hvide ler anvendes i porcelæn og Kina fremstilling. Kaolin sprays anvendes i vinmarker og frugtplantager som en fysisk barriere for at undgå blad skader. Den hårde lag af kaolin, der dækker blade forhindrer tygge insekter, såsom biller, at forårsage skade. Kaolin er et naturligt stof, således uskadelig for insekter og andre dyr. Det har imidlertid genanvendes efter regn og perioder med hurtige blad vækst.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com