Oleander larver på planter

July 30

Oleander larver på planter

Ved første øjekast ser en oleander larve (Syntomeida epilais) er spændende; Det viser en lyse orange krop med kontrasterende totter af sort hår. Men denne caterpillar skade på oleander busk kan være omfattende, som det kan tygge gennem hvert blad på anlægget. Native til Caribien bækkenet, oleander larver historisk spiste blade af de indfødte devil's vine. Spanske indført oleander busk i den nye verden i 1600-tallet, begyndte caterpillar fortære den.

Livscyklus

Oleander larver er larver af polka-dot hveps møl. Ikke fjernt ligner en sommerfugl eller møl, ligner det en stor hveps med hvide polka-prikket sort vinger og en kobolt blå krop. Vingerne er smalle og vinklet bagover. Hvide æg, er ca 1/30 tommer i diameter, lagt på oleander blad undersider. De udklækkes i små orange larver, der spiser blade i op til 19 dage, molting op til seks gange og udvide til omkring 1 til 1 1/2 inches i længden. Larver derefter forpupper i silkeblød cocoon klynger og luge som bevingede voksne.

Leaf skader

De første tegn på oleander larver manifestere på sunde blade. De tygge mouthparts opretter en skeletonization--at skabe huller i blade knive i mellem vener. Tygget blad dele tænder lys beige, mens resten af bladet forbliver sund grøn. Lille, yngre larver skjule ofte på blad undersider, men plumper, mere sulten larver kravle overalt for et måltid. Extreme angreb af store larver kan defoliate en oleander busk.

Angrebne planter

Hvis oleander buske ikke eksisterer i landskabet eller alle bevarede buske allerede har defoliated, kan andre planter tjene som fødevarer kilder. Ifølge University of Florida, oleander larver findes ikke i det sydvestlige USA og Californien, men gør i Florida og langs Gulf Coast. Ethvert andet medlem af familien dogbane plante, Apocynaceae, kan blive deres mad. Ørken-rose (Adenium obesum) og vilde allamanda (Urechites lutea), for eksempel, er angrebet af oleander larver i South Florida.

Kontrol

Fugle spiser ikke oleander larver, fordi de er fulde af toksiner fra oleander planter. Stinke bugs parasitære tachinid flyver og hvepse, røde brand myrer og tornede soldat bugs spise oleander larver. Disse gavnlige insekter eksisterer ofte ikke i stor nok numre for at undgå skader på oleander buske om sommeren. Larver kan pillet ned og destrueres eller druknede i sæbevand. Hårene på oleander caterpillar ikke stikke. Gartnere kan sprøjte planterne med mikrobielle bakterien Bacillus thuringiensis, kendt som Bt, som indtages af larver som de spiser blade. Gentagne ansøgninger er nødvendige efter kraftig regn.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com