Oleander skadedyr og sygdomme

May 29

Oleander (Nerium oleander) er en blomstrende Bredbladet stedsegrøn busk indfødte til Kina og Middelhavet. Det spænder i størrelse fra 3 til 12 fod afhængigt af sorten, og er koldt hårdfør i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 8-10. Avlere dyrker dem som hække, grænser og container planter. Selvom generelt hårdføre, angribe flere sygdomme og skadedyr lejlighedsvis oleander beplantninger.

Løv skadedyr

Oleander og plettede oleander larver defoliate lejlighedsvis planter ved at fodre på løvet. Oleander larver vokse til at være omkring 1 1/2 inches lang og har orange organer er omfattet i klumper af strittende sort hår. Plettede oleander larver er ens i udseende, men de har seks rækker af sølv steder. Plettede larver er mindre almindelige og sjældent forårsage betydelig skade, men oleander larver foder på bud væv mellem ribber, skeletonizing blade. Gentagne bladtab understreger nerier og efterlader dem modtagelige for angreb fra andre skadedyr.

SAP-sugende insekter

Mealybugs, skjoldlus og bladlus feed på sap fra oleander planter. Mealybugs er voksagtig, hvidlig ovale bugs, mens skjoldlus er næppe genkendelig som insekter overhovedet. Deres rundede eller ovale skaller giver dem udseende af at være en del af anlægget, så de ofte går ubemærket hen. Oleander bladlus (Aphis nerii) er sorte og gule pæreformede skadedyr, der foretrækker at fodre på oleander sap. Angrebne planter kan have gule blade eller hæmmet vækst. Mealybugs, skalaer og bladlus udstråler store mængder af honningdug, som er en klæbrig væske, der frakker blade og tiltrækker sodede skimmel svamp.

Løv sygdomme

Flere bakterier herunder Pseudomonas syringae og Xylella fastidiosa skader oleander blade. Pseudomonas syringae, som forårsager blad forpester, skaber takkede brune eller sorte pletter på blade og læsioner vises sommetider på de træagtige dele af planten. Xylella fastidiosa forårsager oleander blad scorch. De symptomer, der normalt vises i løbet af sommeren, omfatter gul eller brun margener og generelle plante tilbagegang. Der er ingen kemiske kontrol til rådighed for enten sygdom. Beskære ud grene inficeret med blad forpester; Fjern planter inficeret med Xytella fastidiosa at forhindre sygdommen i at spredes.

Træ og Root Rot

Phymatotrichopsis omnivora er en soilborne svamp, der forårsager bomuld root rot i nerier. Symptomerne vises normalt i løbet af sommeren. Inficerede planter falde hurtigt som svampen rådner rødderne. Der er ingen kur eller behandling. Fjerne syge planter og genplante med resistente arter. Svampe såsom Armillaria mellea angribe rødder, skaber hvide vifteformede plader af svamp mellem bark og træ. Trævlet svampe organer vokser i jorden, og svampe form omkring bunden af planten som afgrenet rådner.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com