Oleander skadedyr

March 17

Nerier er stedsegrønne buske, der er hjemmehørende i Nordafrika. De vokser i varme områder af USA. Nerier er hårdføre og alsidige, men de er også modtagelige for angreb fra flere insektarter.

Typer

Nerier kan påvirkes af falsk oleander skalaer. Kvindelige skalaer har pære-formede hvide organer, mens mænd har aflange former. Glasagtig-vinget skarpskytter er leafhopper insekter; de har mørkebrun eller sort organer med klare vinger. Oleander bladlus har gule og sorte organer. Oleander larver har orange organer med sorte pletter.

Effekter

Falsk oleander skjoldlus svække og defoliate oleander planter ved at fodre på sap. Glasagtig-vinget skarpskytter efterlade aflejringer af våde, hvid ekskrementer på bladene; de spredes også en bakterie kaldet Xylella fastidiosa mellem planterne. Bakterien forårsager oleander blad scorch sygdom i oleander beplantninger. Oleander bladlus skabe store kolonier på nerier og foder på plantens sap; tunge parasitære nedsætte sin vigor. Oleander larver skeletonize oleander blade og forbruge blomster.

Forebyggelse/løsning

Anvende en insekticid eller gartneri olie når nye blade frem i foråret vil hjælpe kontrol oleander skala skadedyrsangreb. Insekticider er ineffektive i kontrollerende glasagtig-vinget skarpskytter. Men da begrænset skade på skarpskytter, kemisk kontrol ikke anbefales. Gartneri olier og sæber, insektbekæmpelsesmidler bruges til at kontrollere bladlus. Larver er kontrolleret med carbaryl - eller permethrin-baserede insekticider eller biorational produkter indeholdende Bacillus thuringiensis, en bakterie, der sickens og dræber larver.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com