Oliven træ historie

January 11

Oliven træ historie

Oliventræer er en gammel arter. Træet har ikke ringe til at bestemme alder som andre træer. Farven på kornet angiver alder: ældre træer er mørkere og har flere linjer, mens unge træer har en lys-farve korn. En mørk korn inde i bagagerummet er hjertet af træ og er ønskeligt for træskærerarbejde.

Mytologi

I mytologi bragt gudinden Athena oliven til grækerne som en gave i en konkurrence med guden Poseidon. Zeus foretrak Athenas idé. Athenas træ blev plantet på hvad er nu kendt som Akropolis og Athens city blev opkaldt efter hende.

Antikken

Oliventræer kan have vokset først på Kreta og eventuelt i Syrien mere end 5.000 år siden. Dyrkning spredes til andre regioner i Middelhavsområdet og til Spanien. Vægmalerier i det antikke Grækenland skildrer oliventræer.

Træer på Oliebjerget, et websted ofte nævnt i Bibelen, er 2.000 år gammel.

Træskærerarbejde

Oliventræer producere en hårdttræ. Jerusalem træ er populært for udskæringer af kristne figurer og scener, især julen vuggestuer. Udskæringer med betydning for andre religioner samt skåle og servering redskaber sælges bredt.

Californien oliven træer

Oliven kræver en lange, varme vækstsæson til at modnes. Størstedelen af produktionen af oliven i USA er i Californien. Træerne blev bragt til Californien af Franciskanerne.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com