Om acryl plast

February 3

Acryl plast er også kendt som polymethyl methylcrylate. De fleste mennesker kender det ved det navn, som var det første kommercielt sælges, Plexiglas. Det er en billig og let producerede form af plast, der er kemisk inert, kan formes i næsten enhver form og har mange moderne anvendelser.

Historie

Grundlaget for acryl plast, methacrylsyre, blev opdaget i Europa i 1865. Den proces, ved hvilken polymethyl methylcrylate kunne oprettes blev udviklet af to tyske kemikere, Fittig og Paul i 1877. En god længde af tid passeret før nogen rent faktisk troede, hvad denne kemiske kunne bruges til. Det var ikke indtil 1933, tysk videnskabsmand patenteret produktion forarbejdet og navngivet det Plexiglas, sælge det kommercielt i 1937. Siden derefter hundredvis af mærker for akryl plastic er kommet på markedet, men de kemiske sammensætning og produktionsmetoder har opholdt sig det samme siden da.

Typer

Der er tre former, hvor acryl plast typisk kommer: flade plader, ekstruderede rør eller stænger og pulveriserede granulat. Produktionsmetoderne er ens for hver, selv om deres anvendelse er forskellige. Flade plader anvendes typisk til windows, mens rørene er ofte smeltet for industriel størrelse forme. Granulerne sælges kommercielt til brug i håndværk.

Fremstilling

Der er to metoder som acryl plast er produceret. De begge omfatter en blanding af flydende methacrylsyre med methylalkohol på nær kogende temperaturer. Dette skaber methylmethacrylat, en stabil væske, som kan opbevares i længere tid. Når det er nødvendigt, er at methylmethacrylat blandet med en katalysator i store opvarmede kar. Det er derefter hældes i en mold eller passeret gennem en serie af rør. Hvis det placeres i en støbeform, kan løsningen blandet med en farve til at farve det, da det typisk er gennemsigtig og farveløs. Når afkølet, er den færdige acryl plast fjernes fra formen og sendt ud for hvad bruger det er blevet udpeget. I tilfælde hvor det er ekstruderet gennem rør, er dette kendt som bulk polymerisering. Det kan blive presset gennem en række valser form ark, som derefter skæres til størrelse som de afkøles, eller det kan blive ekstruderet ud af en formet åbning til at tage på i form af en stang eller tube. I tilfælde hvor granulat er lavet, er tube eller stang passeret gennem en kværn, der findeler røret fint som det tørrer.

Funktion

Acryl plast træde i stedet for glas i mange moderne dag situationer. De er vandtæt og stødsikker. Selvom ikke splintre-bevis, er de betydeligt stærkere og mere modstandsdygtig end glas af tilsvarende dimensioner, hvilket gør dem perfekt til store akvarier og windows. De er almindelige i bil og hjem byggeri. På grund af de mange farver akryl plast kommer i, samt det faktum, at de kan være smeltet ved høje temperaturer i overensstemmelse med enhver given mug uden fare for at fange brand, de er almindelige i Perlebroderi og andre dekorationsgenstande. Klare former for denne plast bruges også i fiber optic kabler. Acryl plast kan finde sted i de fleste helst andre former for plast eller glas på markedet.

Fordele

Der er spirende fordele til acryl plast på det medicinske område. I de sidste par år er det blevet konstateret, at denne form for plastik kan steriliseret og gjort helt sikkert når implanteres i det menneskelige legeme. Derfor er de brugt som nye objektiver til hornhinde udskiftning kirurgi. Medicinske forskere arbejder i øjeblikket på at udvikle organer såsom kunstig hjertet føler, at dette materiale kan være medvirkende til deres indsats.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com