Om antikke forfængelighed

November 29

Om antikke forfængelighed

At ordbogens definition af ordet forfængelighed, høflighed af Merriam-Webster, tilbyder at ordet havde sin begyndelse i 1200-tallet. Det er noget, der er tomme, værdiløs eller forgæves. Vanity er faktum eller kvaliteten af at være forgæves. Det er også at have en oppustede stolthed i dit eget udseende. Måske er de meget grunde hvorfor dette særlige stykke af møbler er blevet navngivet sådan. Som et stykke af møbler er forfængelighed et skab til opbevaring af skønhed elementer, der typisk har et spejl, der er perfekt til beundrer din fortrydelsesret; en badeværelse sort indeholder en håndvask.

Oprindelse

Antikke forfængelighed har deres begyndelse omkring begyndelsen af 1500-tallet i Frankrig, omkring tidspunktet for Louis XIV. Denne møbler periode var kendt for de franske håndværkere smide de Italianate blueprints og danner deres egen klasse af møbler. Frankrig var det rigeste land i verden i løbet af denne periode, så møbler, især Soveværelsesmøbler, begyndte at have større betydning end blot en rudimentær bed og bryst. Med høj mode for tidsperioden blev soveværelse forfængelighed snart udbredt i midten og høj klasse samfund.

Tid Line

De bedste forfængelighed fra den tidlige periode, Louis XIV er vigtige eksempler på udsøgte franske håndværk. Disse eksempler var kopieret med varierende succes af håndværkere i andre lande. England, i særdeleshed havde en gå på at gøre disse forfængelighed, men de kom ud som næppe funktionelle, uden stil og sirlige hånd carving der betegnes en ægte fransk produkt. Det meste af det træ, der anvendes i denne periode var valnød og eg, som det var, hvad der var tilgængelige for håndværkere i denne periode. Forfængeligheder lavet deres vej over til Amerika under de Jacobean (tidlige 17. århundrede) periode, og tidlig amerikanske forfængelighed blev eksemplificeret af deres robust og funktionel udførelse med lokale træsorter som hickory, æble, eg og valnød.

Den amerikanske periode

Forfængelighed kom over fra Europa til lokale håndværkere og tømrere begyndte at overtage møbler marked i kolonierne. Som amerikansk møbler stilarter flyttet forbi den tidlige amerikanske og i kolonitiden, en stigning i kontrasterende inlays hvid ahorn og Birk fundet vej til den møbelsnedker arsenal af muligheder. På det tidspunkt vi når de tidlige Chippendale og Hepplewhite perioder, var amerikansk soveværelse forfængelighed borde på niveau med resten af det europæiske kontinent. Victorianske periode soveværelse forfængelighed blev lavet til dækker, men udskæringen blev mere udsmykkede som endnu mere funktionalitet blev indført. Nye eksotiske træsorter som mahogni, kirsebær og satinwood blev en del af high-end møbler fremstilling, og disse woods begyndte at dukke op omkring midten af perioden Chippendale.

Badeværelse forfængelighed

Med vægt på store bidder af møbler i hvert rum i huset eksemplificeret af Chippendale, var badeværelset snart det eneste sted venstre, der ikke har en centerpiece. Som VVS teknologi fanget med resten af hjemmet, blev badeværelse forfængelighed tilgængelig i den victorianske periode, som også markerede begyndelsen af masseproducerede møbler. Disse var mindre end deres soveværelse fætre, og blev kun foretaget med en skuffe, men derefter voksede i størrelse med skræddersyede forfængelighed kunne hvor komfortabelt plads til to personer, med skuffer til at matche.

Inddrivelse

Antikke forfængelighed er eminent collectable stykker, med både form og funktion. Med de nuværende neo-klassiske periode stykker sælges i dag, kan prisen for en dronning Anne eller Early American antikke forfængelighed gå temmelig højt. Nogle dressing tabeller fra den tidlige Chippendale periode gå så højt som $50.000, med indlægninger og den oprindelige spejl.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com