Om bambus stof

December 17

Om bambus stof

Bambus er en traditionel korte af orientalske møbler-beslutningstagere, der har for nylig blevet genopdaget som en øko-venlig kilde for tekstiler. Producenter og designere af tøj lavet med bambus stof hævder mange fordele af materialet, hævde, at det er antimikrobiel, allergivenlige, biologisk nedbrydeligt og desodorisering. Påstandene, der kan have gyldighed, men det afhænger af fremstillingsprocessen. Bambus er kritikløst godartede råvare, men nogle af de kemikalier, der anvendes til at gøre stoffet er ikke.

Fordele ved dyrkning af bambus

Bambus er en af de hurtigst voksende planter på jorden, der kan vokse op til 40 inches på én dag. Dette gør det en rigelige råvarer, der kan være bæredygtigt opdrættet i en region, hvor det vil vokse, som omfatter de fleste af verdens tempererede. Det behøver ikke at være genplantes efter høst fordi dens rodsystem sender hele tiden op nye skud uden behov for gødning. Bambus plantager absorbere store mængder af kuldioxid og producere mere ilt end træer. Den omfattende rodsystem holder vand i tabellen vand og forhindrer erosion.

Karakteristik af bambus stof

Bambus stof har en blød, behagelig skær, som bærer og føles som silke, men det er mere holdbare og kan produceres billigere. Det er afledt af en papirmasse, fremstillet ved at knuse bladene og inderste del af stammen. De enkelte fibre er fyldt med bittesmå huller og huller, giver stoffet tre til fire gange absorbansen af bomuld og gøre tøj åndbar, endnu varme. På grund af et naturligt antimikrobiel agent i bambus kaldet "bambus kun," bambus stof modstår lugte og mere hygiejnisk og friskere duftende end andre tekstiler. Naturlige fibre er også allergivenlige, fremstilling af stoffet ikke-irriterende.

Fremstilling af stoffet

Der er flere måder at gøre bambus stof. Den traditionelle, mere arbejdskrævende metode er at knuse bladene og trunk og reducere dem til plukfisk med naturlige enzymer, derefter kam ud af tekstiler og dreje dem i garn. Det resulterende produkt er kendt som bamboo linned. En mere hensigtsmæssig metode er at tilberede råvarerne i stærke opløsningsmidler og rekonstruere dem til at producere bambus rayon. En tredje, indebærer mere moderne metode følger nanopartikler fra bambus trækul og væve dem i bomuld eller andre fibre til at give stoffet bambus antibakterielle og allergivenlige egenskaber.

Overvejelser

Nogle af de opløsningsmidler, der anvendes til kemisk proces bambus stof er farligt, og deres anvendelse kan ophæve mange af fordelene ved bambus fibre. Blandt de kendt for at have skadelige sundhedsvirkninger er carbondisulfid og natriumhydroxid. De kan have været brugt i fremstillingsprocessen selvom det endelige produkt er mærket "certificeret økologisk," siden denne betegnelse adresser kun metoderne, der anvendes til dyrkning af råmaterialerne. Den bedste bambus stof også overholder standarder udpeget af andre enheder, herunder Øko Tex og den internationale organisation af standarder (ISO), der vedrører tilstedeværelsen af skadelige kemikalier i fremstillede tekstiler.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com