Om Boligindretning

August 31

Om Boligindretning

Tilføje møbler, tilbehør og bekvemmeligheder til en plads gør at rummet, funktionelle og komfortable. At gøre rummet æstetisk tiltalende såvel som funktionelle er kunsten at Boligindretning. Denne kunstart har udviklet sig til en industri, en hvor individer er uddannet i elementerne i godt design og anvendelse af disse elementer til boligindretning.

Elementer af Design

Elementerne, der kan opfattes som stykker af et færdigt design, bringes sammen for at skabe en særlig æstetik i et værelse. Elementerne omfatter farve, lys, tekstur, linje, vægt, form, omfang og mønster. Når alle disse stykker passer sammen, de individuelle møbler, kommer tilbehør og bekvemmeligheder sammen som et enestående koncept, ligesom separate stykker en puslespil gået sammen om at danne et billede.

Anvende elementerne

Farven kan være mere fremtrædende element og mere forståeligt, fordi det er så let genkendes. En af en indendørsarkitekt opgaver er at skabe en farvepalet. Farverne er derefter anvendt til at male vægge og loft, stof farver, træ toner, gulvbelægning og tilbehør. Tekstur vedrører visual konsistens og omfatter sådanne overfladestrukturer som glat, nubby, bløde, rå og slanke. En sten pejs har en ru tekstur. Et glasbord har en glat konsistens. I Boligindretning, skal elementerne, der relaterer til hinanden. En dekoratør bestræber sig på at skabe harmoni i design gennem konsekvent anvendelse af elementer til møbler, tilbehør og bekvemmeligheder på værelset.

Elementært forbindelser

Alle elementerne vedrører tilbage til hinanden i godt design. For eksempel, brugen af en bomuldsstof med en rød og hvid tern, hvor kontrollen er temmelig lille vedrører en blå og hvide plaid med et lille mønster bedre end det vedrører en rød og hvid ternet hvor mønsteret er ganske stor og fed. Rød kan være en fælles faktor mellem markeringen og plaid stof, men passer ikke til skalaen. I design, størrelse betyder noget. Hver brik i rummet skal forholde sig til alle de andre gennem elementerne.

Element Test

For at gøre alle elementerne passer sammen, ser dekoratør på hver potentielle stykke med en analytisk øje. Han prøver det for harmoni. Stykket skal bo i farven paletten og tekstur koordinerer med andre teksturer i design. Formen og størrelsen af stykket bør supplere de andre varer samt arkitekturen i rummet, som bør dens visuelle vægt. Mønsteret skal matche i omfang og størrelse til de andre mønstre i rummet. Hvis værket opfylder disse kriterier, anses det for værdig. Alle brikkerne passer sammen og stykket bidrager til den endelige, færdige design.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com