Om Centipede græs

August 28

Centipede græs eller Eremochloa Buse, er en ideel græs til enhver boligejer, der foretrækker en attraktiv, lav vedligeholdelse græsplæne. Centipede græs kræver lidt gødning og græsslåning og er resistente over for de fleste sygdomme og insekter, som gør den velegnet til en række forskellige klimaer og steder. Centipede græs kan dyrkes fra kviste eller frø, men er langsomt voksende og kan tage lang tid at fuldt ud dækker et stort område.

Funktioner

Centipede græs er en langsomt voksende, aggressive græs af medium til grove tekstur, der producerer tætte overfladeudløbere. Centipede græs breder sig ved stolons, og græsset får sit navn fra sin korte, oprejst stilke, som ligner et tusindben. Tusindben stolons er slank og forgrening, roden på noder, og ender i en blomsterstængel. Tusindben blade knive er flade, med afrundede baser, og kan blive op til 30 mm lang. Skafter er overlappende og komprimeret. Selv om græsset kan forekomme ganske grøn, når korrekt vedligeholdt, har det typisk en lidt gul-grøn farve hele året.

Typer

Centipede græs fås i flere varianter, og bruges primært til parkområder, hjem græsplæner og golfbanen roughs. Ingen række centipede græs tolererer tung trafik, hvilket gør det perfekt til vejsider og andre områder, lav vedligeholdelse. Manglen tolerance for trafik har begrænset antallet af valg lavet med fælles centipede græs fremstillet af frø resterende de mest udbredte. Oklahoma State University udgivet en forbedret variation i 1965, Oklawn, som har en højere tolerance for både tørke og kulde. Tennessee Hardy, en anden sort, blev udviklet af University of Tennessee at modstå koldere klimaer. Disse to stammer er ikke udbredt på grund af deres behov for at blive formeret vegetativt. En semi dværg sort, der producerer mere fintmasket sod, kaldet AU Centennial, blev udgivet i 1983 af Auburn University.

Geografi

Centipede græs er hjemmehørende i Sydøstasien og blev først introduceret i USA i 1916. Græsset er fælles så langt nord som Syd Carolina og så langt mod vest som Texas. Den primære årsag til populariteten af centipede græs i disse områder er dens lave krav til vedligeholdelse og dens evne til at tilpasse sig lav fertilitet. Det er meget velegnet til sandjord i det sydøstlige USA. Sortimentet er noget begrænset af de lave temperaturer i de nordlige stater og jern mangler fælles i jorden i det vestlige USA.

Fordele

Centipede græs kan prale af en række fordele frem for andre typer af græsser, den vigtigste som husejere er dens lave krav til vedligeholdelse. Centipede græs er i stand til at vokse, og ofte trives, sandy og ler baseret på jorden, brug lidt befrugtning og kræver ikke hyppig slåning. Centipede græs kan trives uden vanding i gennemsnitlige nedbør år, hvilket gør den ideel for boligejere, travle og som en græs af valg i kommercielle områder hvor hyppig vedligeholdelse ikke er praktisk.

Overvejelser

Teksturen af centipede græs er ofte grovere end andre græsser, hvilket betyder, at det ikke kan være det bedste valg for plænen brug evt en blød turf. Det kan ikke tåle tung trafik, og derfor ikke kan bruges på atletisk felter eller legeområder. Centipede græs vil blive understreget, hvis mejet for lav til jorden, og græsset skal plantes på plan jord for at undgå skalpering og root død. Et seriøst når vælger centipede græs er dens sårbarhed over for kartoffelcystenematoder. Nematoder er mikroskopiske orme, der kan tynde og dræbe centipede græs ved at angribe dens rodsystem. Ødelægge infektion bør mistænkes hvis græsset visnen, selv når grundigt vandes.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com