Om Cooktops

August 1

Om Cooktops

Madlavning er kommet langt siden mand mad over åben ild. Med stilarter lige fra gas, El, spoler, keramik, halogen eller induktion, moderne kokke kan vælge en kogeplade, der passer bedst til deres behov. Men med så mange valg kommer så mange spørgsmål. Er der en fordel af gas over elektriske? Hvad med udluftning? Hvor hurtigt de keramiske cooktops køle ned? Hvordan virker en induktion kogeplade? Hvad med rydde op?

Historie

Madlavning med gas og El cooktops er en nylig konventionen. "Nu du er madlavning med gas," var catch-sætning af en annoncekampagne af gasselskaberne i begyndelsen af 1900-tallet at overbevise boligejere--der var bange for mulige eksplosioner--at det var sikkert at skifte fra træ eller kul madlavning til gas. I 1912, blev et patent givet til Copeman elektrisk komfur virksomheden, for den første elkomfur. Disse metoder til stovetop madlavning forblevet hæfteklamme i amerikanske hjem siden da, med kun de forskellige stilarter og egenskaber ændrer sig over årene.

Betydning

At have en bred vifte af cooktops giver mulighed for boligejer at have større muligheder i madlavning. På grund af den større kontrol over varmen og evnen til at forberede visse fødevarer - som ristning peber over flammen--forbliver gas til madlavning metode valg for mange kokke. Andre kokke ikke ønsker en åben flamme og foretrækker elektriske cooktops. De glatte keramiske cooktops se pænere og er lettere at rengøre. Induktion cooktops Efterlad ikke en varm overflade og kan endda bruges med pander af uregelmæssige størrelse eller form.

Typer

Cooktops kan være en del af en fritstående sortiment, på toppen af en indbygget rækkevidde, eller kan være en individuel drop-in counter-top stil. De er tilgængelige som gas eller el. Med elektrisk omfatter valg coil brændere eller keramiske glatte toppe, som har en bred vifte af varme varmekilder under glas, herunder halogen og induktion. Glatte toppe, som bruger halogenglødelamper producerer hurtigere varme. Induktion glat cooktops bruger en højfrekvente elektromagnetiske felt, der trænger jern pan og opsætter en cirkulerende elektrisk strøm til at generere madlavning varmen. Denne varme overføres inde i gryden til maden.

Funktioner

Gas cooktops har præcis temperaturkontrol. Nogle modeller har særlige brændere at varme hurtigere for hurtigere kogning eller sviende eller en brænder med en ekstra lav varme i simmering. Der er gas cooktops der har forseglet brændere, som holder mad fra at blive fanget under brænderen og gør rengøringen lettere. Åben ild gas cooktops nødvendiggør behovet for at ventilere den varme luft. Nyere modeller har en nedadgående udkast, som fjernede behovet for udluftning eller skorsten. I standard elektriske cooktops spolen er enten i en fordybning eller hviler lidt over overfladen. med dryp pander til lettere rydde op. Keramisk glas cooktops har varmeelementer under overfladen, som eliminerer mad og spild at få under varmeelementer. De giver også et renere og pænere udseende. Nogle har en ulmende funktion samt en dobbelt brænder funktion, der justerer til at opvarme en mindre gryde på en større brænder område uden at spilde energi.

Overvejelser

Gas cooktops kan bruge alle typer af gryder og pander, men kræver en natural gas eller LP opkobling. Nogle elektriske cooktops har elektronisk kontrol, som giver mulighed for en mere præcis temperaturkontrol. På grund af den glatte overflade, kan kun fladbundede pander bruges på keramiske cooktops. Selvom halogen cooktops producere hurtigere varme, tage de også længere tid at køle ned. Induktion cooktops kan kun bruge gryder og pander, der er lavet af en jernholdige metaller, som støbejern og kan ikke bruge aluminium, kobber eller glas køkkengrej. Men da induktion kogeplade bruger en elektromagnetisk opvarmning metode, når gryden fjernes eller elementet slået fra, generation af varme stopper.

Advarsel

Der er en vis bekymring, fordi induktion køkkengrej bruger elektromagneter, der er sundhedsmæssige risici på grund af mulig stråling. Webstedet induktion henviser til flere undersøgelser om dette emne. Se afsnittet ressourcer for et link.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com