Om DVD-formater

December 4

Det er svært at forestille sig, at børn født af dette årti vil sandsynligvis ikke huske hvad VHS er men vil være alt for bekendt med DVD. Men endda dvd'er har mange typer af formater, der kan bruges til et utal af funktioner. Denne artikel vil forklare de forskellige DVD formater og deres funktioner.

Historien om

Dvd'er eller digitale videodiske, blev frigivet til offentlig brug i midt - 90 ' erne. Dvd'er blev udråbt som erstatninger for VHS-bånd, MIDDEL primære til at se film derhjemme. DVD var faktisk en kombination af to teknologier kendt som multimedie-cd og super høj tæthed disk. En teknisk gruppe blev dannet for at finde en måde at kombinere begge teknologier, før de blev frigivet til offentligheden, med henvisning til manglende af Betamax båndet, der banede vejen for VHS. Til sidst de to gruppers fortalere afgjort på DVD.Til sidst dvd'er blev mainstream og overhalede VHS-bånd på film abonnementsafgift og salg butikker. Af erne nary et VHS-bånd kan findes på de mere populære kæder og prisen for dvd'er var gået ned fra et gennemsnit på $49 per disk i midt - 90 ' erne til $14.95 i slutningen af 2000.Men dvd'er er gået ud over at være et medium for film. Der er flere versioner af dvd'er, alle for bestemte funktioner.

Type

DVD + R eller DVD + RW er de skrivbare versioner af dvd'er. DVD + R kan registreres kun én gang, men det kan holde omkring 4,7 gigabytes i information. DVD + RW har den samme størrelse lagerplads men kan skrives på igen og igen og igen--næsten 1.000 gange uden nedslidning eller at miste kvalitet. DVD + RW er typisk dyrere. Philips, Sony, Hewlett-Packard, Dell, Ricoh og Yamaha understøtter både "+" DVD-formater.Den "-" formater, kendt som DVD-R og DVD-RW, der understøttes af Panasonic, Toshiba, Apple Computer, Hitachi, NEC, Pioneer, Samsung og skarpe. Derudover er der endnu flere versioner af "-" DVD. DVD-RG er designet til almindelig brug, mens en DVD-RA blev skabt for folk at lave "master" kopier af data. DVD-ROM er DVD-diske, der bruges som program diske for videospil og andre edb-programmer. De kræver typisk højere minimumsstandarder for operation på computere versus CD-ROM programmer.Som du kan se, er disse formater talrige. Denne liste overveje ikke engang enkeltlags og dual-layer DVD'er. Der er andre formater, der er mindre almindeligt som DVD-VCD og DVD-SVCD, men vi kunne blive ved for evigt. Der er dog to andre formater, der kom ind på det offentlige marked som endnu bedre måder at se film: Blu-ray disc og High Definition DVD eller HD-DVD.

Evolution

Blu-ray-diske gemme op til 50 GB af oplysninger, som er 10 gange mere end en standard-DVD. "Blu" står for den blå-farvet optisk laser, der læser diskoplysninger ved høje hastigheder, da blå lasere læse oplysninger hurtigere end røde lasere. Med alt det ekstra plads i samme størrelse disken, kunne filmen beslutningstagere envision endnu flere detaljer i præsentationen af deres film at spejle populariteten i high definition-tv, eller HDTV.Men Blu-ray havde en konkurrent i HD-DVD. HD DVDs lovede også højere definition og mere storagekapacitet men på 15 Gigabyte versus 50, Blu-ray blev dominerende højdefinitions-disken.

Fordele

Dvd'er er meget funktionelle på grund af deres portabilitet og lagerkapacitet. Filmen studios elsker dem, fordi du kan tilføje oplevelser ud over filmen på en disk. Mange DVD versioner af film indeholder også bag kulisserne optagelser, dokumentarfilm og endda reklamer for kommende DVD udgivelser. Nogle DVD film mulighed for seerne til at "interagere" med film af plukke forskellige vinkler, vælge alternative slutninger eller ser "director cut" versionerne af en film.Nogle virksomheder har selv taget dvd'er ud af butikken og ind i postkassen. Til en fast sats, kan en vis mængde af DVD film pr. måned lejet og sendt til dit hjem til visning. De normalt kommer ikke med en sag eller en boks, men kan nemt ses og kan returneres blot ved at stikke DVD i sin ledsaget tilbagesendelse kuvert.Opbevaring af dvd'er (DVD-R og DVD RW) kan hjælpe på arbejdspladsen ved at give et medium til høj kapacitet opbevaring og sikkerhedskopi. I stedet for at købe et dyrt harddisk eller flere cd-rom'er, fylder dvd'er opbevaring mindre for en brøkdel af prisen.

Geografi

Tro det eller ej, er der faktisk geografiske forskelle i dvd'er, især med film. PAL-formatet (fase skiftevis linje) og NTSC (National Television System Committee) henviser til forskellige måder farve udsendes på et teknologisk niveau. Da forskellige lande og regioner kan bruge, både eller den anden, nogle DVD-afspillere er begrænsede i deres format. Der er flere forskellige regioner, der gør diske specifikt for deres område. Før du køber en DVD eller DVD-afspiller, især online, Sørg for, at kan de bruges i din region. Tjekke de alternativ ressourcer nedenfor for at finde ud af, hvilken region dine dvd'er og spillere er i.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com