Om hvid marmor

March 14

Om hvid marmor

Opdagede og brugte inden det første århundrede i Italien, har hvid marmor tilføjet til forskønnelse af husstande i hele verden. Udvindes i Apuane bjergene, brugte italienerne hvid marmor for kunst og arkitektur. Hvid marmor fandt vej til USA før 1900 og begyndte at finde sin vej ind i amerikansk køkkener og badeværelser samt nationale monumenter, såsom Lincoln Memorial.

Dannelse

Hvid marmor former fra ren kalksten udsat for tryk og varme i Jordens skorpe. Denne eksponering forårsager kalksten til re krystallisere i calcit, den reneste form som er hvid marmor. Mens kaldet hvid marmor, dens sammensætning ofte indeholder linjer eller swirls fra andre mineraler. Sand, ler, slids og jernoxid indskud kan danne i hvid marmor under metamorfose, giver det grålig striber i hele.

Kunst og arkitektur

På grund af dens holdbarhed og glans gør hvid marmor op mange berømte statuer og strukturer i hele verden. Michelangelo arbejdede ofte sammen med hvid marmor fra et stenbrud i den italienske by Carrara, skaber mange af hans mesterværker, som statue af David. Starter i 1632, opførelsen af Taj Mahal ud af hvid marmor begyndte i Indien og tog 20 år at færdiggøre. I USA, er mange statslige offentlige bygninger såvel som monumenter i Washington, D.C. sammensat af hvidt marmor.

Husstanden bruger

Over tid, har hvid marmor fundet vej til mange hjem på grund af dens æstetiske værdi. Italienerne først brugt hvid marmor for deres bordplader og bordplader nu indtager køkkener i hjem over hele Amerika. Boligejere nyde hvid marmor bordplader, fordi de er elegant og slidstærk. Hvid marmor fliser er blevet populært med badeværelse og køkken gulve og vil vare i lang tid med ordentlig pleje. Hvid marmor sten placeret i blomsterbede eller omkring gangbroer også tilføje skønhed til landskabspleje.

Knust marmor

Hvid marmor knust til et fint pulver kan kombinere med andre elementer til at danne mange nyttige produkter. I byggebranchen indeholder road fortovet og tagmaterialer hvide pulver i deres blandinger. Almindelige husholdningsprodukter som tandpasta, papir, maling og sæbe har hvid marmor pulver i deres sammensætning.

Pleje og vedligeholdelse

Mens fryd for øjet, kræver hvid marmor ordentlig pleje til at opretholde sin glans. Når installeret, bør en sten forsegling agent anvendes på marmor og reapplied hver seks måneder. Med sealer beskytte marmor, kan de fleste spild fjernes med varmt vand og en fugtig klud. Syre-baserede rengøringsmidler er ikke anbefales, da de kan sløve eller gul marmor.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com