Om lampeskærme

July 22

Lampeskærme mere end bare skygge lys fra en lampe. En veldesignet lampe skygge kan ændre hele udseendet af dit værelse. At vælge den rigtige lampeskærm er en vigtig udsmykning valg af mange forskellige årsager.

Funktion

En lampeskærm har tre hovedfunktioner. Først, det blødgør lyset fra en pære eller andre lyskilde og reducerer blænding. For det andet dækker en lampeskærm lampe hardware for et bedre udseende. For det tredje, det tjener til at fokusere eller direkte lys fra en lampe i en ønsket retning.

Historie

De tidligste lampeskærme blev brugt på offentlige olielamper i Milano, Italien. Hver lampe indeholdt en række væger og var udstyret med en reflektor over flammen til direkte lys ned mod gaden, og en nær flamme til direkte lys sideværts.

Med fremkomsten af gas belysning tog lampeskærme en ny rolle. Gas lys var meget hvid og varmt og måtte være filtreret for at undgå såre øjne. Generelt, gas lys var filtreret af opal glas eller stof lampeskærme.

I 1879 udviklet Thomas Edison og Joseph Swan uafhængigt glødende glødelamper elpærer. Elektriske lys blev endnu lysere end gas lys og krævede lampeskærme, der ofte var lavet af farvet glas til diffus og dæmpe lyset.

Overvejelser

Når du vælger en lampeskærm, er der en række faktorer at overveje. Først, skyggen bør supplere stil med lampe base. Generelt ser en firkantet lampe base bedst med en firkantet lampe. En høj lampe ser bedst med en cylindrisk lampeskærm.

Formålet med lampen bør også tages i betragtning. En lampe, der er beregnet til at give lys til at læse eller arbejde, for eksempel, bør have en lampeskærm, der dirigerer lys til bordpladen. En lampe, som er valgt til giver omgivende lys bør direkte lys opad eller udad.

Du bør også overveje placeringen af lampen i rummet. En loftslampe kræver en anden stil af lys end en bordlampe, og en gulvlampe endnu en anden stil af lampeskærm.

Endelig vil farve ordningen og værelse indretning hjælpe med at definere type og stil af lampe skyggen, som du vælger. Der er en enorm udvalg af lampeskærme til alle typer af lamper. Vælg en der passer til indretningen, tid periode og møbler stil til dit værelse.

Typer

Der er en række forskellige typer af lampeskærme, og talrige måder at kategorisere dem. Den mest almindelige type af lampeskærm er lavet af en ledning ramme beklædt med stof eller papir. Formen kan være cylindrisk, konisk eller firkantet. Nogle wire frame lampeskærme er lunefuldt formet eller malet.

En stil af lampe populære i 1960 ' erne featured naturskønne malede lampeskærme, der kredsede om pære, giver en illusion af bevægelse.

Tiffany lampeskærme er lavet af farvet glas. Antikke Tiffany nuancer er ofte værdifulde arvestykker, men der findes nogle glimrende reproduktioner. Andre glas lampeskærme kan være lavet af farvet glas eller malede glas. Loft lamper har ofte uigennemsigtig glas nuancer.

Advarsel

Det er meget vigtigt at vælge den rigtige størrelse lampeskærm. Pærer udleder en masse varme. Et papir eller stof lampeskærm, der er for tæt på pæren kan blive en brandfare. Ligeledes, cylindrisk lampeskærme bør altid har nok frihøjde og udluftning for at give varme til at flygte. Aldrig dække toppen af en lampeskærm med et tørklæde eller andet stof, da dette kan forårsage brand.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com