Om murværk

February 10

Om murværk

Murværk er en bygningsmaterialer som sten, mursten eller beton, der kan formes i blokke. Blokke er monteret sammen til at danne faste overflader. Blokke kan stå selvstændigt, eller joinforbundne med mørtel eller cement. Murværk er holdbare og generelt brandsikker. Siden oldtiden, er det blevet brugt til at bygge alt fra almindelige hjem til paladser og templer. Mange af verdens store monumenter er murværk strukturer. Materialet fortsætter med at være fælles i dag.

Historie

Verdens første murværk strukturer blev sandsynligvis pyramiderne i Egypten. Brudt sten blev formet i blokke og stablet oven på hinanden. Kalkmørtel tiltrådte blokke og andre arkitektoniske elementer. Mens egyptere og grækere brugte simple post og overligger konstruktion, perfektioneret romerne buen og hvælving. Til sidst, var ingeniører i stand til at span store områder og opbygge høj. Katedraler i Europa er eksempler på murværk arkitektur, der når skyward og endnu fremstår lys og delikat. I Indien opbygget arkitekter gigantiske templer, der synes ligesom skulpturelle bjerge, mens i den gamle Americas trin pyramider dominerede landskabet.

Betydning

Murværk arkitektur afslører et forsøg på at oprette permanens. Materialet kræver også en stor mængde af færdigheder. Sten bringes ofte fra fjern stenbrud. Særlige værktøjer og processer er nødvendige for at skære den rå sten og forme de færdige blokke. I arkitektonisk traditioner, der beskæftiger skulptur, skal sten eller marmor være fint formet og poleret. Til fremstilling af mursten også kræver en betydelig arbejdskraft udbuddet. I det gamle Kina produceret eksperimenter en slags mursten, der er hårdere og mere holdbare end der bruges i dag. Hele mur er bygget af mursten. Mursten muliggjort opbygningen af høje bygninger og brandsikre byer i områder, hvor sten var knappe.

Typer

Moderne murværk bygninger er for det meste beton eller mursten. Beton er endnu nemmere at gøre end mursten, da det kræver ingen bagning. Det kan være forstærket med stål armeringsjern til at gøre det jordskælv bevis. Sådanne strukturer er armeret Murværk er mere og mere udbredt i hele verden. Betonblokke kan blive sagsøgt for at gøre alle delene af en stor bygning. Mursten, derimod er ofte anvendes til dekoration eller som en facade. Tynde sten blokke bruges også til at dække fronterne af bygninger. I de Forenede Stater murværk bruges til offentlige bygninger og kommercielle plads, er mens et flertal af boliger bygget det meste af træ undtagen i meget fugtige områder. Glasblokke tilbyder en ny måde at dække stål skyskrabere.

Overvejelser

Murværk er typisk meget dyrere end andre materialer. Ikke mange mennesker stadig besidder de traditionelle stonecutters færdigheder. Sten, er mursten og beton også meget tungere end træ eller stål. Meget høje bygninger kan ikke bygget udelukkende af murværk, fordi væggene skal være for tyk. Ikke-armeret Murværk er også et dårligt valg i områder udsat for jordskælv. Mursten og sten adskille og smuldre.

Potentielle

Murværk har stort potentiale for særlige og miljøvenlig brug. Keramiske mursten kan være lavet af materialer, der er overordentlig varmebestandigt. De har mange applikationer i industrielt byggeri og strukturer såsom nukleare anlæg. Brugen af murværk i bygningen bevarer skove. Murværk strukturer kan kræve store mængder energi at bygge, men de er meget langvarig. Lavet af naturlige materialer, der kræver lidt behandling, blander murværk sig harmonisk med landskabet.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com