Om Navajo tæpper

June 7

Om Navajo tæpper

Navajo tæpper fremstillet ikke stærkt indtil begyndelsen af 1900-tallet om sydvestlige Native American pueblo folk havde vævning i århundreder derefter. Navajo tæpper oprindelse hvile i den mangeårige tradition for møjsommeligt crafting tæpper fra hånd-spundet og hånd-farvet materiale, hvoraf nogle tog år at færdiggøre. I det enogtyvende århundrede, er mesterligt udformet Navajo tæpper og tæpper betragtet som kunst, kendetegnet af museer og købt af samlere til en høj pris.

Arkæologisk historie

Arkæologer har fundet loom-vævet, bomuld tæppe fragmenter på de arkæologiske udgravninger af det sydvestlige pueblo folk kendt som Hopi--forfædre af Navajo--dateres til omkring 1.000 AD, hvilket var usædvanligt, idet de var de første mennesker i nord-og Sydamerika til vokse og udnytte bomuld på denne måde. Hopi også bruges bomulden til gøre tæpper og tøj. Arkæologer mener Hopi passeret denne viden videre til Navajo folk.

Historie fra den Navajo perspektiv

Navajo folk legende omkring oprindelsen af deres vævning praksis ikke nævner Hopi. Navajo legende hedder Spider Woman--en skaberen ånd--lært folket hvordan at flette, ved hjælp af en væven Spider Man pålagde dem at bygge. Denne væven blev bygget af naturlige elementer, såsom himlen og jorden snore, ark lettelse, skæv pinde af solens stråler, krystaller, en hvid shell og solen halo. Derfor, oprindelsen til vævning, ifølge Navajo legender, er ikke praktisk, men supernatural i naturen.

Vævning proces

Den traditionelle Navajo vævning proces er labor intensiv og afveg lidt fra de Hopi. Navajo bruge uld, ikke bomuld, og kvinder, ikke mænd, væve traditionelt tæpper som Hopi-stammen. Når fåret er klippet i et stykke fra hale til hals, uld vaskes, konditioneret med yucca og derefter tørret i solen. Uld er derefter ledning--som blander forskellige stykker til at opnå den ønskede farve og konsistens--hånd-spundet til forskellige længder og tykkelser og derefter hånd-farvet. Farvestoffer blev indkøbt fra planter, såsom drue, figenkaktus kaktus, enebær, chokecherry, mahogni, tidsel og eg. Indtil den kommercielle anledning for deres produkter begyndte i begyndelsen af 1900-tallet, blev Navajo tæpper og tæpper afsluttet langsomt i en kunstners fritid.

Stigningen i tæpper

Selvom håndvævede tæpper blev fundet i Hopi bosættelser og bruges i Navajo kultur, var Navajo tæpper ikke udbredt i sydvest indtil begyndelsen af 1900-tallet, hvornår nybygger og turist efterspørgsel efter den traditionelle slid eksploderet. På det tidspunkt, faldt kvaliteten hurtigt til at opfylde produktion krav; groft materiale og quick weave design blev brugt til at gøre markedsmæssige tæpper og sadel tæpper.

Kontrovers

Navajo weavings var traditionelt prydet med hellige symboler og æret som et objekt af åndelig betydning. Disse symboler bruges stadig i 21 oprettelsen af traditionelle Navajo tæpper og tæpper, hvoraf mange sælger som dyre kunst. Nogle i Fællesskabets Navajo tror, desensibilisering til disse symboler nedbryder deres magt og betydning, ifølge eksperter fra University of Texas i Austin.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com