Om orkidé planter

August 12

Om orkidé planter

Orchid (Orchidaceae) er den mest mangfoldige familie af planter. Ifølge Paul Thomas af University of Georgia's College of Agricultural og miljøvidenskab, er mere end 28,000 arter af Gøgeurt vides at eksistere. De er den hurtigste skiftende gruppe af planter og flere nye arter af Gøgeurt er blevet opdaget end enhver anden planter. Orkidéer er kendt for deres tilpasningsevne til næsten ethvert miljø og det er denne tilpasningsevne, der har tilladt dem at overleve og trives.

Typer

Der er to grundlæggende vækst typer orkideer: Monopodiale og sympodial. Thomas bemærker, at den centrale stilk monopodial orkidéer vokser kontinuerligt fra spidsen. Sypodial orkideer vokse fra et rhizom, som spirer skud.

Funktioner

Størrelse og figurer af orkidé blade varierer fra lange og tynde til fedt og løgformet. De kommer i forskellige teksturer og størrelser, særligt tilpasset til det miljø, hvor de vokser naturligt. Generelt er mange orkidéer lever i lavt vand miljøer og de er i stand til at udnytte fugt på deres blade hurtigt. De spare på vandet for overlevelse i tørre perioder.

Overvejelser

For en orkidé at overleve i dens naturlige habitat, skal frø af en orkidé jord på eller i nærheden af en speciel type svampe, mychorrizal svampe. Dette svampe træder et symbiotisk forhold med orkidé, deling af næringsstoffer og vand med orkidé. Orkidé giver sukker fra fotosyntese til svampe, så både at vokse med succes. Denne sjældne såning af præcis de rette betingelser har imidlertid gjort orkideer relativt sjældne i naturen.

Vækstbetingelser

Ifølge Thomas, er dyrkede orkideer ofte dyrkes på fyrretræ bark eller osmunda fiber. Thomas bemærker, at nogle planter foretrækker tilsætning af tørv, perlite, vermiculite og småsten. De foretrækker direkte sydlige sollys, højere fugtighed og tør rødder. De fleste orkideer ikke kan tåle at blive våde. Disse planter vokser langsommere end andre stueplanter, og de bør stramt repotted hvert andet år.

Vanding

For at kunne vokse, skal orkideer vandes korrekt. Dette betyder generelt, at vækstmediet (bark eller fiber) skal være tør, før anlægget er re vandes. Eksponering for luft kan tørre planter ud af mere hurtigt, så placeringen af anlægget i house, sammen med mængden af fugt og sollys, afgør, hvor ofte der skal vand. Orkideer har været værdsat og hybridiseret at nu er der mere end 300.000 kultivarer. Kilden til orchid's succes og popularitet Centre på sin spektakulære blomster. Disse sjældne og værdifulde blomstrer har betaget blomst elskere over hele verden.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com