Om orkideer

August 28

Om orkideer

Orkideer (eller Orchidaceae) er en visse familie af dækfrøede planter, som kan findes rundt omkring i verden. Orkidé-familien er den største plante familie man kender og har mere end 20.000 unikke slægter. En meget stor orkidé sub-kultur er opstået i de seneste år, hvilket giver anledning til udtrykket "Orchidophile," som er en person besat med disse blomster.

Funktioner

Orkidé-familien af planter er meget forskelligartede som helhed, er der flere vigtige funktioner, der adskiller disse disse blomster fra andre arter. Dens mest skelnende kendetegn er tilstedeværelsen af en ental petal, der er stærkt modificeret. Generelt er orkideer har også bilateralt symmetrisk, parallelle vene blade og har meget lille frø.

Kategorisering

Der er mere end 20.000 forskellige typer af orkideer, og det anslås, at mere end 500 nye typer er tilføjet hvert år. Som sådan er er de forskellige typer af orkideer opdelt i forskellige kategorier baseret på blomsten og rod struktur. Nogle eksempler på kategorier, der bestemmer typen er hvis orkidé har en monopodal eller sympodial rod, antallet af støvdragere, dens farve eller dens levested.

Historie

Det anslås, at orkideer har eksisteret i mere end 70 millioner år, hvilket gør dem en af de ældste former for planteliv, som man kender. Deres stigende slægter er et bevis på denne plantes unikke evne til at tilpasse sig til næsten ethvert klima og situation. Mange forskere mener, at denne enestående adaptivity er grunden til disse planter har eksisteret i så lang tid. Forskellige gamle slægter har vist sig at have levet overalt fra dybe underjordiske til toppen af høje bjerge.

Størrelse

Orkideer er generelt medium-til store størrelse blomster, med den gennemsnitlige størrelse er om XX. Dog har orkideer en bred vifte af størrelser, med de mindste slægter, Bulbophyllum minutissimum, har blomstrer, der måler mindre end en centimeter i diameter. Omvendt er de største slægter, Grammatophyllum speciosum, kan have blomstrer op til 10 fod i diameter.

Misforståelser

Trods populære fiktion og film er der ikke sådan noget som en "blod Orchid." Men der er en "Dracula vampira" slægter af orchid, men navnet refererer ikke til nogen skumle floral tendenser.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com