Om pottemuld

December 13

Om pottemuld

Pottemuld kommer i mange former. En potning jord blanding for sukkulenter, for eksempel, har næsten intet til fælles med pottemuld designet til Vegetabilske havearbejde. Mange jordtyper og teksturer er tilgængelige, afhængigt af typer af planter, de er beregnet til. Mens et stort antal planter med fordel lerede jord, rig på organisk materiale, nogle klarer sig bedst i relativt sandet jord eller jord med en bestemt pH-niveau.

Dræning

Som udtrykket "pottemuld" indikerer normalt voksende planter i containere, er det vigtigt at holde din veldrænet jord. Ellers, beholderen kan blive vand-logget lettere end åbne arealer, der dræner gradvist, nedad i jorden. Hvis ingen anden grund end dræning, grave op af jorden fra din baghave kan bevise utilstrækkelig til dine potteplanter bør. Pottemuld jordbund med god dræning tendens til at indeholde perlite--lys, hvide partikler, der stammer fra vulkansk rock. Perlite pellets tilføje porer i jorden, at lade luft og vand filter lettere. Ekspanderet skifer eller skifer er et andet stof, der skaber luft lommer og forbedrer dræning.

Speciale blandinger

Mens mest pottemuld tilbyder en balance mellem god dræning og nærende organisk materiale, nogle blandinger tilbyder en bestemt kvalitet skræddersyet til behovene hos særlige planter. For eksempel, kræver kaktus langt tørrere og bedre dræning jord end planter hjemmehørende i cool skovklædte omgivelser. Pottemuld jordbund for kaktus og sukkulenter kan indeholde groft sand, som forbedrer dræning og hjælper rødder "klamre" til de store sand partikler. Men pottemuld beregnet til fugt og syre-elskende planter indeholder masser af sphagnum.

Lang levetid

Pottemuld varierer i sin evne til at levere næringsstoffer konsekvent, over tid. Mens enhver plante vil gradvis nedbryder jord af dens næringsstoffer, er nogle potning jord blandinger specielt designet til at rumme stauder, buske eller træer på lang sigt. Sphagnum tilføjer næringsstoffer og holder vand godt over flere sæsoner. Komposteret bark og generelle kompost forbedre jordbundens frugtbarhed. Mens de store klumper i den komposteret materiale kan være for groft for små stiklinger med delikat rodsystemer, arbejder de godt for større, mere modne planter. Sand og perlite kan hjælpe balance jordens dræning.

Frugtbarhed

Potning jord designet for at dyrke grøntsager har tendens til at have mange næringsrige ingredienser til formål at forbedre frugtbarhed. Ormen støbegods tilføje betydelig næringsstoffer til jorden. De også øge jordens surhedsgrad, så planen i overensstemmelse hermed for neutral eller alkalisk-elskende planter. Ris skrog er kilder til organisk materiale og næringsstoffer på lang sigt. I første omgang, de lysere jorden og forbedre dræning, til sidst nedbrydes for at forbedre frugtbarhed. Leaf mug og rådnet savsmuld er andre næringsrige tilsætningsstoffer, mindre udbredt i kommercielle pottemuld, men gode muligheder for DIY pottemuld.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com