Om roer

January 3

Rødbeder er vinter planter (en del af familien Amaranth), og et meget populært forbrugt vegetabilsk, især den røde rodfæstede haven sukkerroer. De er meget nærende og bruges i mange forskellige typer af madlavning. De kan dyrkes i de køligere sæsoner, herunder efterår og forår (de gør meget dårligt i varmere vejr, så vokser dem i sommeren ikke er en mulighed).

Fordele

Roer har nogle fantastisk ernæringsmæssige fordele. De har afgiftning kvaliteter og er en stor kilde til folat, som er afgørende for et sundt hjerte-kar-system, samt blomstrende fostrets udvikling. Det er en god idé for gravide, eller kvinder, der tænker om at blive gravid hurtigt at spise en masse roer for at få folat. Rødbeder er også meget lav i fedt og kalorier. Derudover rødbeder er en god kilde til fiber, og er kendt for at hjælpe med at beskytte mod tyktarmskræft, fosterskader og hjertesygdomme.

Typer

Haven roer, selvom langt den mest populære, ikke er den eneste række vigtige og essentielle roer derude. Andre typer af roer omfatter chard (aka Silverbeet og krabbe sukkerroer), bladbeder, sukkerroer (afgørende for produktionen af tabellen sukker) og Mangelwurzel (en afgrøde til foder).

Historie

Roer har oprindelse i Middelhavsområdet. Roer startede dog anvendes primært til medicinske formål. De blev dyrket alene for deres blade. Det var først omkring 1800-tallet da roer blev en fælles mad (kreative kokke i Frankrig så indså deres fantastiske kulinariske muligheder).

Potentielle

Roer har en masse af potentielle, når det kommer til madlavning. Der er utallige opskrifter hvor roer er den vigtigste ingrediens. Nogle populære sukkerroer-baserede retter omfatter Borsjtj (meget almindelig østlige europæiske vegetabilske suppe), syltede rødbeder, rødbeder Parmesan, sukkerroer roesti med rosmarin, sommer sukkerroer suppe og russiske kartoffelsalat.

Tidsramme

Rødbeder kan være fundet og købt hele året rundt, men de er primært en vinter grøntsag og trives mest når der dyrkes i køligere temperaturer. Sukkerroer sæson løber fra juni til oktober, så du vil være i stand til at spise lækre roer gennem den varme sommer og i de tidlige falde. Sommeren er da de mest bud, yngste roer er tilgængelige overalt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com