Om Serviceberry træer

December 30

Om Serviceberry træer

Kendt af mange navne, herunder Juneberry og shadbush, dyrkes serviceberry (Bærmispel spp.) træer for deres år lange dekorative renter fastsat af deres blomster, blade og bær. De arbejder godt brugt i wildlife gardens. Serviceberries kan variere i størrelse alt efter arten, og disse amerikanske og canadiske indfødte tilhører familien Rosaceae.

Prydplante interesse

I det tidlige forår sat serviceberries på en blændende visning af 2 til 4 tommer lange hvide blomster. Desværre, blomsterne ofte ikke vare længere end en uge. Når blomsterne kommer klynger af bær. Bærrene modnes fra grøn til gul til rød, lilla og sort, og har tendens til at nå modenhed i juni, deraf navnet Juneberry. I efteråret, er serviceberries nød for deres imponerende løv, som varierer fra gul til orange og rød.

Højde og vækst

I naturen, kan serviceberries vokse op til 40 fod høje. Det tager generelt træerne fem til 10 år for at nå en højde på 9 til 10 fod. I byområder er de normalt vedligeholdt som buske eller små træer. For kompakt ornamentale interesse er kører serviceberry (Bærmispel stolonifera), som vokser op til 6 fod høj og 4 fod brede og er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 7, ideel. For en mere overdådige display, der når en højde af 15 fod og en bredde på 10 fødder, kan shadblow serviceberry (Bærmispel canadensis), hårdfør i USDA plante hårdførhed zoner 4 til 7, eller dunet serviceberry (Bærmispel arborea), hårdfør i USDA plante hårdførhed zoner 5-8, gøre tricket.

Stigende Serviceberries

De fleste serviceberries er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, selv om sorter, såsom regent serviceberry (Bærmispel alnifolia "Regent"), er koldt-tolerant til USDA plante hårdførhed zone 2. Træerne er hovedsagelig formeret ved stængelstiklinger eller frø og ikke vil trives i vandlidende, våd jord. Voksende dem i fulde sollys til fuld skygge i veldrænet, let sur jord er ideel. Bortset fra meldug, er ikke træerne almindeligt plaget af sygdomme eller skadedyr.

Pleje af Serviceberries

Når vokser en serviceberry vand det dybt umiddelbart efter plantning og om to gange om ugen efter dette så jorden forbliver konstant fugtig. Justere din vanding efter nedbør eller i varmt, tørt vejr. Under de første tre år, bruge sterile sakse og fjerne kun beskadiget, svage grene i vinter eller det tidlige forår. Efter tre år, beskære en tredjedel af den gamle vækst årligt til fremme af produktionen af frugt. Hvert forår, når nye vækst starter, gælder også, 4 ounce af en 16-16-16 gødning.

Ved hjælp af Serviceberries

Serviceberries kan have forskellige funktioner i haven. Du kan dyrke dem som individuelle, ornamentale enheder, blande dem ind i en busk grænse eller gruppe nogle af de mindre sorter til at vokse ind i en hæk. Bær, som smager ligner blåbær (Vaccinium spp.) og hardy i USDA zoner 4 til 8, kan indarbejdes i tærter, muffins, syltetøj og buddinger eller bruges som prikken over i'et på is eller pandekager.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com