Om spansk stil møbler

January 31

Spansk-style møbler er slående i sin størrelse og sans for detaljer. Påvirket af stilarter og designs af andre europæiske lande, har spansk stil møbler udviklet sig et karakteristisk udseende anerkendt i materialer, farver og anvendelse af sådanne teknikker som træ drejning og indlæg.

Identifikation

De to mest fremtrædende karakteristika ved spansk stil møbler er skala og farve. Stoleben er bred og firkantet, og stolen ryg er høj og bred. Låg og døre på kister og kabinet er væsentlig i vægt. Det samlede indtryk af spansk stil møbler er at pålægge.

Hugget ud af træ, er mange spansk stil stykker malet i lyse farver, guld er en favorit. Kister og frysere, især kan være malet i dristige farver eller dækket af fint læder og udsmykket med metal udsmykning. Smedejern er ofte brugt som et dekorativt element.

Funktioner

En af de begunstigede woods for spanske møbler er valnød. Det er mørkt; rigt farve holder godt til massen af stilen. Mahogni, chestnut, cedar og eg er også brugt i møbler og kabinet.

Indlægninger af ibenholt og elfenben skildpaddeskjold ses i bordplader og kabinet. Indlægget kan skildre elementer forbundet med tyrefægtning eller frieri.

Spansk-style møbler er normalt godt bygget og solidt. Men stil har en historie; i landdistrikterne afhang mindre kvalificerede håndværkere maling eller finér til at skjule anvendelsen af mindre ønskeligt woods eller mangler i deres egen dygtighed.

Historie

Under renæssancen, var spanske møbler-beslutningstagere påvirket af de mauriske stilarter, der var blevet en del af deres historie siden 711, men også af italiensk design. Udskæringer, allerede udsmykkede, blev mere indviklede og hyppige. Benene af stolene blev mere slank og fødderne ud vendte.

Spanske møbler-beslutningstagere var også påvirket af den engelske stil af lakerede møbler. Tabeller, navnlig var lakeret til en høj finish i strålende røde og guld.

Men den spanske stil, på trods af disse påvirkninger, stadig bevaret sin egen imponerende udseende. Men benene var mere spinkel end i middelalderen, stole renæssancen spanske sported dekorative bårer og fødder. Ben og arme var næsten altid udhugget, og denne egenskab ses stadig tydeligt i spanske møbler.

Typer

Brystet, fra middelalderen og senere, har været en vigtig del af spansk stil møbler. Kister er undertiden bruges som siddepladser. Låget kan være betrukket med læder; dekorative søm hoveder er almindeligt anvendt til at sikre polstring.

En anden vigtig brik i ethvert spansk interiør er vargueno eller skrivebordet. I sin tidligste form, det lignede en lap skrivebord og var bærbare, dens interiør udstyret med små rum til brev, papir, blæk og pen. Vargueno blev senere, en mere fremtrædende stykke og en permanent fastholdelsesanordningen i hjemmet. Den rektangulære skrivebord er ligesom et bokssæt på sin side og holdt oppe på benene. Forsiden af "boksen" åbner for at afsløre en skriveoverfladen og sengebåse.

Papalera er en stor kabinet, designet til opbevaring af alt fra sølv og personlige skatte til sengetøj og korrespondance. Stort og rigt udsmykkede, papalera har seks til otte skuffer flankerende en midterste indvendige kabinet. Over for dette stykke er stærkt dekoreret. Der kan være malet tal, inlays og indviklede udskæringer. Skuffen trækker er store og som regel guld. Kabinettet sidder lavt på gulvet og fødderne er enten runde eller pæreformet.

Betydning

Spansk-style interiør er kendt for deres glans og blændende vifte af farver og teksturer. Men varetagelse af udseendet af autentisk spansk interiør kræver nogle præcision. Hvert stykke er designet til at gøre en erklæring; en vellykket spansk-style interiør bruger et minimum af møbler for et maksimumsbeløb af betydning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com