Om traditionelle glasmosaikker vindue mønstre

October 22

Om traditionelle glasmosaikker vindue mønstre

Blyindfattede ruder, undertiden benævnt "kunst glas," er lavet ved at arrangere små, farvede stykker formet glas til at skabe billeder, som er holdt sammen af strimler af bly i en solid ramme. I tusinder af år, glas beslutningstagere har tilføjet metalliske salte eller oxider at skabe farvede paneler (kobolt blå, kobber til grøn, sølv for gul og guld for crimson) og farvede glas vindue beslutningstagere begunstiget visse mønstre over andre afhængigt af den æra, landestandard og klientel. Selv sande oprindelsen af farvet glas gør fortsat ukendt, de traditionelle mønstre, der betaget europæiske håndværkere og arkitekter for de sidste 1.000 år fortsat at inspirere dagens vindue beslutningstagere.

Religiøse scener

De mest berømte eksempler på traditionelle mosaikvinduer findes i kirker og katedraler bygget i middelalderens Europa, og de typisk skildrer religiøse scener, for at bringe Bibelens historier og øjeblikke af Jesus og hans hellige lærdomme til livet. Disse mosaikvinduer featured udarbejde mønstre og rigt detaljerede tal, der tjente som gennemsigtige billeder, som analfabeter og belæst kirkegængere både kunne følge. Af det tiende århundrede, blev blyindfattede vinduer med traditionelle religiøse scener, såsom den blå jomfru vindue i Chartres katedralen eller træ Jesse på Saint-Denis basilika, udformet for kirker bygget i Frankrig, Tyskland og England.

Rose Windows

Traditionelle rose vinduer, også kendt som "Catherine vinduer", "Hjulet windows" eller "okulær vinduer" er cirkulær blyindfattede ruder, der blev anvendt primært til at pryde domkirkes vægge i den franske gotiske periode. Inspireret af den romerske oculus, som var blot en lille rund åbning i en ydre væg, rose vinduer er cirkulær værker, der har sten mullions og traceries udstrålende fra stykkets center for at skabe den velkendte udseende af en åben rose og dens mange kronblade. Fælles temaer i klassiske rose windows omfatter bibel historier, som det ses i det sydlige rose vindue på Beauvais domkirke, og de 12 stjernetegn, som det sydlige rose vindue i Paris' Notre Dame katedralen skildrer.

Geometriske mønstre

Glasmosaikker lavet af enkle geometriske mønstre og designs er traditionelt kendt som blyindfattede vinduer. Mindre udsmykkede end de billedlige blyindfattede ruder i middelalderens Europa, blyindfattede vinduer indslag æstetisk tiltalende mønstre eller abstrakt design bestående af enkle geometriske former, herunder cirkler, rektangler, ruder eller planters liv. Blyindfattede ruder med geometriske mønstre var en fremtrædende plads i boliger og erhvervsbygninger, frem for i katedraler og arkitektoniske kunstværker, især i stil perioder af victorianske, Edwardian, Art Deco- og jugendstil.

Andre mønstre

Over hundrede år, har kunst glas beslutningstagere pillet med utallige mønstre og designs af deres mentorer og deres fantasi til at skabe paneler af levende lys. Blyindfattede ruder har udvalgte billeder af dyr, blomster, våbenskjolde, abstrakt design, historier som Æsops fabler, mytologier og hedenske scener. Blyindfattede ruder har aldrig været afholdt til et stramt sæt standard mønstre eller designs, som væld af eksempler på, at overlevet århundreder viser os.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com