Om voksende orkideer fra frø

August 5

Om voksende orkideer fra frø

Hvis du har planer om at plante et stærkt regionalt plantesort, der kun spirer under meget specifikke klima og kemiske forhold, er det nogle gange at foretrække at spire frø i et kontrolleret miljø og derefter overføre anlægget til jorden, når det har spiret, snarere end blot plante frøene i jorden og lade det spire på sin egen. Orkideer helt sikkert hører til denne kategori og er vanskelige at dyrke fra frø.

Orkidé frø og spiring

I havearbejde verden er orkideer notorisk vanskeligt at vokse, især fra frø. En af grundene til dette problem er, at orkidé frø ikke indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendigt for spiring internt. De kræver en "symbiotisk svamp," en særlig art af svamp, der kan omdanne næringsstoffer til en formular, der kan bruges til frø spiring. Hvis du ikke bor i et geografisk område, hvor denne type svamp naturligt opstår, skal du købe et kommercielt tilgængelige gelatinøse vækst stof, der giver alle de næringsstoffer, der er nødvendigt for spiring.

Tidsvindue

En anden grund til orchid's berygtede sværhedsgrad er at frø tager relativt lang tid at spire. Første mikroskopiske bladene vises inden for et par måneder, men det kan være alt fra tre til otte år, før planten fuldt spirer og blomstrer. Klart, ingen ønsker at investere, meget tid i et projekt for kun at få mindre end stjernernes resultater, hvilket gør det vigtigt at vælge arterne af orkide, der har den bedste sandsynlighed vokse med succes i dit klima. Selvom de fleste orkideer trives i et tropisk klima, er der mere end 30.000 arter og mindst 200.000 hybrid af orchid, så vælge en, der er særdeles velegnet til dit miljø er en måde at afdække dine indsatser.

Overførsel til jord

Orkideer skal holdes i en lille gryde og repotted når det er nødvendigt. Hyppigheden af ompotning afhænger i høj grad arterne af Gøgeurt du vokse; nogle bør repotted én gang pr. år og andre kun hver flere år. Generelt er bør orkideer kun repotted helt nødvendige da de er meget følsomme over for forstyrrelser som bliver fjernet fra en blomsterkrukke.

Andre overvejelser

Mindre erfarne gartnere bør overveje at søge professionel rådgivning når de forsøger at dyrke deres egen orkideer i hjemmet, betragtning af de meget specifikke betingelser, de har brug for til at spire, deres notorisk lang spiring periode og den høje risiko for fiasko, når plantning din egen orkideer. Kommercielt tilgængelige flydende orkidé gødning kan forbedre dine chancer for succes; Hvis du ikke køber gødning lavet specielt til orkideer, kan du alternativt bruge en generel blomst gødning, men sørg for at fortynde den med vand mere, end du ville, når du bruger det på andre planter.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com