Område tæppe fakta

August 11

Område tæppe fakta

Så tidligt som 3000 f.kr., nomad stammer vævning sammen hår fra får, geder og kameler at gøre tæpper til deres snavs gulve. Materialer har ændret gennem årene processen har udviklet sig og designs er blevet mere smag-specifikke, men område tæpper er stadig en del af vores hverdag.

Materialer

De anvendte materialer til gøre dagens tæpper er sikkert mere holdbare end de tidlige Nomaderne bruges. Nylon er en hård syntetisk fiber, der er let at farve, føles blødt at røre ved og bærer godt.

Rayon kommer fra cellulose, det primære stof i træ og fundet i vægge af planteceller. Rayon er ofte blandet med andre materialer til at skabe robuste tæpper.

Ikke så langt er væk fra gamle dyrehår tæpper uld tæpper. Uld område tæpper er nogle gange håndlavede, selv om mange er maskine fremstillet. Træ bærer godt, modstår snavs og er i stand til at absorbere fugt og forhindre statisk elektricitet. Fordi hver fiber i en uld tæppe er lavet af millioner af bittesmå oprullede fjedre, materielle strækninger og giver snarere end bryde, hvilket gør det en af de mest holdbare materialer for området tæpper.

Bomuld tæpper er kendt for deres holdbarhed og blødhed. Den naturlige fiber består af 20-30 lag af cellulose, som er rullet ind i springs, twist og blive låst. Denne sikringsanlæg er hvad gør bomuld et godt valg til spinding i garn.

Polypropylen eller olefin er afledt af propylen og ethylen gasser. Det er modstandsdygtigt over for vand, mug og pletter. Selvom polypropylen er stærk, gør dens low-density fibre det et let materiale.

Grundlæggende typer af tæpper

En needlepoint tæppe er lavet som enhver anden needlepoint håndværk. Uld garn er arbejdet ind og ud af lærred til at oprette en bestemt konstruktion.

Et tæppe, der har været flad vævet er blevet fremstillet med ingen knuder bruges i væveprocessen. I stedet, en strand er vævet gennem en anden til at holde sin form.

Hooked tæpper er lavet når en håndværker bruger en nål til at indsætte garn i et tæppe opbakning. Mønster af det færdige tæppe har været stenciled på opbakning materialet og kunstneren blot følger linjerne med nål og garn. Når alle garn er på plads og mønsteret er færdig, vedlagt en latex backing for at holde det hele på plads.

Hand knyttede tæpper fremstilles af vævere, der knude garn omkring warp fibre. Flere knuder pr. kvadrattomme, den flere den område tæppe er værd.

Hand tuftede tæpper til at ligne en smule knyttede tæpper, men i hånd tufting, kunstneren skubber garn gennem en kraftig lærred og stanseværktøj ansigt af tæppe til at oprette en bunke. Hand tuftede tæpper er tætte og temmelig tung når afsluttet.

Fordele

Område tæpper er visuelt tiltalende og kan "bogmærke" et område af et rum. For eksempel, i et åbent koncept spisestue og stue, kan området tæpper hjælpe visuelt adskille de to områder, at gøre hvert rum føler sig adskilt.

Område tæpper tilføje tekstur og blødhed til en plads, hvilket gør det mere behageligt. I kolde klimaer hjælpe område tæpper stadig holder gulvet varmt, meget ligesom de gjorde i 3000 f.kr.

Område tæpper beskytte andre gulve overflader som træ og flise, fra ridser og andre skader. Mange af slibende materialer, der mar overfladen af gulve er anlagt den sko eller hundens poter. Område tæpper give et beskyttende lag mellem disse slibende materialer og gulv.

Pleje

Regelmæssig støvsugning og spot rengøring hjælpe forlænge levetiden af en område tæppe. Løkke tekstureret tæpper gøre godt med daglig støvsugning med suge kun. Cut bunke tæpper kan støvsuges med en hårdere renere, en, der har en roterende tæppebanker bar til at sparke op snavs og nok suge at trække det væk fra tæppet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com