Ontario havearbejde ideer & rådgivning

September 2

Plantning en have i Ontario, Canada, kan være en smule vanskeligt, hvis du er ny til området og kender ikke vækstsæsonen i regionen. Heldigvis er der mange måder du kan plante en bred vifte af blomster, blade, grøntsager og frugter uden at skulle arbejde imod det kolde klima. Ontario er hjemsted for en række forskellige voksende zoner, og afhængigt af hvor du bor, du kan dyrke mange forskellige ting i din have.

Forberedelse

Uanset den særlige zone du er i, skal du starte med sund jord. Kompost er afgørende i områder, der har korte vækstsæsoner som Ontario og andre kolde regioner. En miljøvenlig måde at kompost haven kan være at bruge vermicompost i stedet for kommercielle gødning. Vermicompost er hovedsagelig regnorm støbegods, pottemuld jordbund og køkken kompost. Det eliminerer behovet for pattedyr-producerede gødning. For at yderligere fodre din jord, Bland din vermicompost med liberale mængder af sphagnum. Sphagnum er et vigtigt havearbejde æteriske for enhver jord som det holder fugt og næringsstoffer på rødderne af planterne.

Spiselige haver

Plantning en have, der producerer frugt, kræver grøntsager og urter viden og tålmodighed, når du havearbejde i Ontario. Nogle store frugtbærende planter, der er tolerante over for koldt vejr kan være blueberry bush, nogle stammer af pære og jordbær. Broccoli, kål og nogle former for squash trives i køligere klimaer og producere grøntsager fra deres anlæg i årevis. Det er bedst at undgå plantning frugttræer og buske fra frø, som de små planter vil ikke overleve de sæsonbestemte ændringer. I stedet for at plante frugt træ frø, købe stiklinger fra en planteskole og transplantation til din have. Plante planter i et område, der får passende solen men er afskærmet fra vind til at holde blomster intakt. Vegetabilske planter kan startes fra frø indendørs omkring to uger før vækstsæsonen starter. Transplantation spirer på den første dag i din zone vækstsæson. Alle urter bør dyrkes indendørs eller i et drivhus, at sikre en ordentlig sundhed af planter.

Blomsterhaver

At have en smuk blomsterhave på din ejendom i Ontario er opnåelige med kolde tolerant planter. Nogle gode eksempler for nogle planter til at vokse i zoner 4a gennem 7b i Ontario er violer, daylillies, hostas, floks og beebalm. Disse er alle flerårige planter, der skal dyrkes i et område, du gerne vil have permanente flora. Landskab en flerårig have grænser op dit hjem, men dyrke enårige hvert år i hele ejendommen til at ændre med hver vækstsæson. Nogle gode etårige planter til at vokse er, stedmoderblomster og calendula. Du kan også plante sweetpeas langs din hegn eller mod et espalier.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com