Opdeles Viola planter?

May 17

Opdeles Viola planter?

Viola er en frodig slægt med mere end 500 arter af enårige og flerårige planter findes over hele verden. De lille klump-dannende planter har lignende, fem kronblade blomster, med lavere petal ofte har mørke markeringer. Deres mørke grønne blade er fligede, hjerte formet eller runde. De vokser bedst i fugtige steder, uanset om lyssky eller solrigt. At holde planterne ser frisk og går til frø, trække ud de døde blomster, som de vises.

Viola Tricolor

Kærligt kendt som johnny jump-up, frø denne plante selvstændige voldsomt over hele haven. Dens lille, 1/2 tommer-blomster dukker op fra midten af etablerede stauder, tjener det et ry som en have skadedyr. Frasortere disse planter, så snart blomsterne falmer så de ikke tager over din have. Sørg for at trække off frø hoveder før kompostering dem da de fleste frø ikke er dræbt i baghaven composters.

Viola Odorata

V. odorata, søde violet, er hjemmehørende i det sydlige og vestlige Europa. Det har hjerte-formede, mørke grønne blade med masser af lækkert duftende, 1-tommer blomster. V. cucullata, er marsh violet, en North American native med en svag duft, ofte fejlagtigt mærket som V. odorata. Sød violer er stauder, der spredes af løbere og selvstændige såning.

Hybrider

Hybrider udviklet fra V. cornuta, V. tricolor og V. Korsika, nogle gange mærket som winter pansies, er den mest almindelige form, dyrkes i haver, de bør behandles som kortvarig stauder. Deres blomster er små eller gigant-størrelse, op til 3 inches lang, og kommer i mange farver og kombinationer. De danner ryddelig, langsomt breder sig klumper af mørk grøn, fliget, aflang-formet blade.

Formerings bratscher ved Division

Ifølge hjemmesiden Fine havearbejde, kan nogle arter opdeles. Opdele hybrid bratscher i det tidlige forår eller sene sommer. Division af de nyere hybrider sikrer, at du får nye planter, der præcis ligner deres forældre. V. odorata er let divideret med snipping løbere mellem plantlets og flytte dem et andet sted. Siden V. tricolor kan være en årlige, toårige eller flerårig, nogle gartnere tror, det ikke er værd gider at opdele den.

Formerings bratscher af frø

Alle bratscher er let vokset fra frø. Start frø planter af kendte sorter i det tidlige forår at være sikker på hvad du får. At tillade de nyere hybrider til selvstændige frø eller indsamle deres frø resultater i planter, der ikke ligner deres forældre, men hvis du er ikke kræsne og allerede har flere violet arter vokser i din have, vil du ikke mærke forskellen. Afhængige af viola's iboende evne til selvstændig frø er den nemmeste måde at få flere planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com