Oplysninger om forskellige typer af jord

June 11

Jorden i hvilken som helst placering kan være en kombination af en eller flere af de grundlæggende typer af jord; at have en generel forståelse af egenskaber af forskellige typer af jord kan bidrage til at gøre passende plantning valg. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være forskel på jorden udsættes for luften og i "undergrunden", som ligger omkring en fod nedenunder. Den vigtigste måde, hvorpå undergrunden påvirker hjemmet gartner er at det enten tillader eller begrænser den øverste jord dræning.

Lerjord

Lerjord er finkornet, våd (selv når de veldrænet), og har en glat konsistens. Dens høje vandindhold gør det vanskeligt at dyrke under høj nedbør og hele vinteren. Grave det, når det er vådt årsager det at "panorere" som cement, hvilket gør det ekstremt vanskeligt at arbejde med. Den bedste metode til at arbejde med lerjord er at grave det i efteråret og efterlade den ru i håb om, at det bliver lettere at arbejde med kommer foråret. En fordel ved lerjord er, at det er ekstremt rig på vegetabilske fødevarer, hvilket betyder, at under tørkeperioder opretter en effektiv voksende miljø for afgrøder. Sørg for, at din lerjord er veldrænet; en regelmæssig anvendelse af kalk vil hjælpe forebygge klæbrighed og åbne op af jorden.

Sandjord

Sandjord er lys og tør, indeholdende mindre end 10 procent ler. Det varmer hurtigt i foråret fordi det er så tørt, hvilket gør det nyttigt for at producere tidlige afgrøder. Sandjord er en af de mest ønskede jordtyper; Det kan være arbejdet på ethvert tidspunkt af året og er generelt nem at dyrke. Det er ikke uden sine ulemper, men; Det er lavt i planteføde, grovkornet og bevarer ikke fugt godt.

Lerede jord

Lerede jord anses for at være den perfekte kombination af sand og ler jord. Den sandede element holder jorden åben, aktivering af de planter rødder rejse gennem det, og leret bevarer tilstrækkelige fugt for planter kan trives. Der er forskellige typer af lerede jord, afhængigt af den nøjagtige forhold på sand til ler. Lerede jord menes at være den bedste jord til dyrkning af store mængder af planter.

Kalkholdig jord

Kalkholdig jord kan forårsage problemer for gartnere på grund af sin plante mad mangel og overfladiskhed. En løsning er at tilføje organisk materiale, i store mængder. hvert år. Kalkholdig jord kan være svære at arbejde med i vådt vejr, da regnen gør det klistret og uoverskuelig. Tørt vejr kan også give problemer; manglen på vand gør jorden en ugæstfri miljø for planterne. På grund af kridt i jorden, kan planter blive påvirket af klorose, hvilket resulterer i hæmmet vækst og lyse gule blade.

Tørv jord

Tørv jord er typisk findes i lavtliggende områder, hvilket betyder, at risikoen for oversvømmelse er høj; i ekstreme tilfælde pipe er afdrypning nødvendige. Tørv jord kan være brun eller sort; brun er lettere at arbejde med end sort, som er meget tung, næsten Mose-lignende. Nogle afgrøder trives i tørv jord, der er blevet arbejdet og kalkede, selleri og syre-elskende planter som Azalea og Rhododendron.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com