Oplysninger om granit & natursten

March 11

Oplysninger om granit & natursten

Granit er en populær gulv, væg og bordplade der dækker over alle områder i hjemmet. Bruges i bygningen i århundreder, gør granits hårdt, slidstærkt natur det den perfekte byggemateriale til interiør og udendørsbrug ens. Ikke alle granitten er skabt lige, og ikke alle sten, der er mærket granit er faktisk granit. De fleste sten mærket og solgt som granit har mange af de samme egenskaber og vedligeholdelse behov.

Hvad er granit?

Granit er en magmatisk rock dannet primært af kvarts. Varierende farver, mønstre og krystallinsk karakter af sten dannes fra tilstedeværelsen af forskellige mineraler i stenen. Som alle naturlige sten varierer nøjagtige skygge og mønster af granit plader og fliser fra stykke til stykke og i ét stykke. Granit er porøst og vil absorbere vand, olier og andre urenheder, hvis ikke forseglet.

Overfladebehandlinger af granit

Granit er ekstremt hårdt og slidstærkt og kan være jorden til en høj polish. Stenen kan også være jorden uden at blive poleret, der følger en mere dæmpet, mat finish. Denne proces, som kaldes honing, udsætter ofte små sprækker, huller og andre mærker inden for sten, som en høj polish vil reflektere lys fra disse mærker, afleder øjet, mens honing vil afsløre dem.

Anvende varme til granit og børste overfladen i en proces kendt som "brændende" eller "børste" vil resultere i de svagere overflade partikler fjernes. Resultatet er en tekstureret, ru overflade består af kun de stærkeste mineraler af granit resterende.

Enhver granit kan poleret, slebet eller flammede, selv om ikke alle vil blive tilbudt denne måde ved enhver én producent.

Pleje af granit

Da granit, som alle naturlige sten, er porøse, skal det passes på korrekt. Syrer som citronsaft, tomatsauce eller eddike kan fratage finish af stenen ved at fjerne de svagere partikler fra dens overflade. Dette er kendt som ætsning, og vil resultere i en poleret sten optræder kedelig.

At forhindre denne proces sker og forhindre pletter fra stenen absorbere olier og fedtstoffer bør være velplejet granit med sten behandling produkter. Disse omfatter specielle sten rengøringsmidler, der indeholder ingen syrer eller baser og fangere, som trænger stenen, fylde sine porer, så at intet andet materiale kan blive absorberet.

Sten rengøringsmidler eller milde rengøringsmidler virker godt til rene granit, og granit kræver forsegling når vand ikke længere perle op fra sin overflade.

Anvendelser af granit

Mens en af de mest almindelige anvendelser af granit i hjemmet er køkkenet countertop, granit kan bruges på flere andre måder. Granit er ofte installeret som en bordplade eller gulvfliser.

Granit fliser kan også bruges på væggene af backsplashes i køkkenet eller på væggene i en bruser. Nogle granitten, såsom blå Macuba, en sjælden blå sten findes i mosaik form. Disse arbejde som accenter med andre fliser i grænser, eller som fliser skåret i hjørnerne af større fliser.

Farver af granit

Granit er tilgængelig i en meget bred vifte af farver. De letteste granitten er tæt på hvid med creme, grå eller sort årer eller pletter i deres overflade. Grøn, guld, rød, beige, grå og sort er også almindelige farver af granit.

Blå granitten er også tilgængelige, selv om disse sten er yderst sjældne og kostbare.

Populære farver i granitten bruges i hjemmet i dag omfatter Giallo Ornamentale, Uba Tuba, Costa Smerelda, Absolute Black, Bianco Romano og blå Macuba.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com