Oplysninger om organiske eller uorganiske gødningsstoffer

November 16

Oplysninger om organiske eller uorganiske gødningsstoffer

Gødning er forbindelser, der giver vigtige næringsstoffer, der giver mulighed for planterne at vokse og udvikle ordentligt. De tre vigtige næringsstoffer, som gødning leverer er kvælstof, fosfor og kalium, og de anvendes af landbruget kultivatorer samt hjem gartnere. Der er to grundlæggende typer af gødning - organiske og uorganiske-- og har begge fordele og ulemper til deres brug.

Organisk gødning

Organisk gødning er disse afledte fra dyre- eller plantesygdomme sag, typisk animalsk afføring eller vegetabilske biprodukter såsom kasserede blade. Almindelige former for organisk gødning fra dyr omfatter gylle, gødning, orm støbegods og guano fra fugle, fisk eller flagermus. Dem fra planter omfatter kompost - ofte fra opløste frugt og vegetabilsk scraps, hø, sphagnum, blade, græs stiklinger, bark og træspåner.

Fordele og ulemper

Organisk gødning er ofte tilgængelige for landmænd og gartnere som et biprodukt af andre aktiviteter, de udfører. En gartner kan bruge komposteret græs stiklinger på hans blomsterbede, mens en landmand kan bruge gødning fra hans husdyr for at tilføje for at fodre afgrøder. Når føjet til jorden, organiske gødningsstoffer frigive deres næringsstoffer langsomt og konsekvent og er ikke så modtagelige for udvaskning gennem jorden som deres uorganiske modstykker. Men de næringsstof niveauer af organiske gødninger er variabel og så ikke kan stole på--et særligt problem for professionelle landmænd søger konsekvent udbytter.

Uorganisk gødning

En uorganisk gødning er en, som er afledt af en kemisk forbindelse. Disse er normalt menneskeskabte syntetiske kemikalier eller kommer fra naturlige mineralske kilder. Fælles uorganisk gødning omfatter natriumnitrat--også kaldet chilenske nitrat-- og ammoniumsulfat, rock fosfat eller Super-fosfat, samt kalium chloride og kaliumsulfat.

Fordele og ulemper

Uorganisk gødning har den fordel, at de kan levere regelmæssig, pålidelig niveauer af næringsstoffer. De kan også skræddersys til bestemte jordtyper, bekæmpelse af en bestemt mangel. Også, fordi uorganisk gødning er raffineret til en flydende, pulver eller granulat de er lettere at transportere og distribuere end organiske gødningsstoffer. Den kemiske natur for uorganisk gødning betyder imidlertid, der er en risiko for brænding til planter. De udvaskes også lettere gennem jorden, hvilket betyder, at næringsstofferne er tilgængelige i kortere tid end i organiske gødningsstoffer. Der er også en risiko for at over tid brug af uorganisk gødning kan negativt ændre jordens næringsstof balance, og nogle kilder af uorganisk gødning kemikalier, navnlig miner og saltholdige søer, er begrænsede ressourcer.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com