Oprindelsen af hukommelse skum

June 14

Oprindelsen af hukommelse skum

Ofte findes i moderne strøelse produkter såsom topmadrasser og puder, er hukommelse skum et materiale med en kort men glamourøse historie. Udviklet for rumindustrien, tilpasset til medicinsk brug, og hukommelse skum fandt vej til forbrugermarkedet. Med et væld af anvendelsesmuligheder er hukommelse skum et alsidigt materiale ikke tilbøjelige til at falde ud af favor helst snart.

Begyndelser

Hukommelse skum, oprindeligt kender som både "langsom foråret tilbage skum" og "temperament-foam", blev udviklet i 1966 af NASA forskere ved Ames Research center. Formål, var ifølge NASA, at øge den sikkerhed og komfort af astronauter og piloter med polstring pladser for at absorbere G-force pres under take-off og re-entryperioder. Selv om dette produkt blev aldrig brugt i rummet, har det været brugt i produktionen af fly siddepladser.

Medicin

Dynamic Systems, Inc., et selskab oprettet af hukommelse skum designer Charles Yost, begyndte at producere hukommelse skum, kaldet temperament-skum, i 1970erne og 1980erne. Opdagede at have praktisk medicinsk formål, blev temperament-skum markedsført til den medicinske industri sidste i 1980 ' erne. Især nyttigt for langvarig pleje patienter, patienter udsat for tryksår, og dem, der lider af kroniske smerter, hukommelse skum teknologi fortsætter med at finde praktisk anvendelse på det medicinske område. I dag, der hukommelse skum bruges i produktionen af protese lemmer, hvor dets anvendelse gør protese lemmer mere behagelig for wearers.

Søvn

Selvom hukommelse skum har sin begyndelse i rummet og medicinsk videnskab, blev hukommelse skum produceret som et strøelse produkt af temperament-Pedic, et svensk selskab, i 1980 ' erne og 1990s. Indført i Sverige i 1991, var hukommelse skum en enorm succes i Europa. I 1992 indførte temperament-Pedic hukommelse Skummadrasser til de Forenede Stater og Canada, hvor dens instant succes har fået brug af hukommelse skum i andre industrier. Siden sin fremkomst og introduktion som en madras-making materiale, er hukommelse skum blevet næsten lige så populær som de innerspring madrasser. Hukommelse Skummadrasser er nu en komfortabel, mindre dyrt alternativ til traditionelle madrasser.

Metal legering

Mens hukommelse skum er et viskoelastisk skum polstring materiale, forskere ved Northwestern University har opdaget en måde at udnytte hukommelse skum teknologi i skabelsen af en "nikkel-mangan-gallium legering, der ændrer form, når de udsættes for et magnetfelt" ifølge Northwestern University's Newscenter. Denne metallisk legering hukommelse skum vil give mulighed for industriel anvendelse af hukommelse skum teknologi under omstændigheder hvor visko-elastisk polstring er upraktisk, sådan som biomedicinsk og microrobiotic teknologier.

Moderne anvendelser

I dag, finder hukommelse skum en bred vifte af anvendelser i forbrugsvarer. Fra bil og motorcykel pladser til madrasser og sko gør hukommelse skum livet mere behageligt for millioner af forbrugere i hele verden. Næsten alle virksomheder gør hukommelse skum, takket være temperament-skum patent udløb i 1990 ' erne, producerer deres egen hukommelse skum materiale.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com