Optimal drivhus betingelser

October 27

Optimal drivhus betingelser

Drivhuse er en vidunderlig måde at udvide din vegetabilske vækstsæson, at dyrke planter til din have, der ville ellers kun trives et par måneder eller at dyrke frodige tropiske planter. De interne forhold i drivhuset skal opretholdes for at forhindre planter bliver for koldt eller for varmt til at holde luftfugtigheden på det rette niveau at forhindre mug eller svamp vækst og holde ilt og kuldioxid niveauer afbalanceret med god ventilation.

Typer

Drivhuse er enten fritstående strukturer eller kan konstrueres som et supplement til en eksisterende struktur som et haveskur eller selv huset. Den grundlæggende plan er en ramme af metal, plast eller træ med glas eller plastfolie for vægge og tag. Drivhuset kan være så simpelt som en omvendt-U "tunnel" lavet af PVC rør og plastfolie, eller som grand som en smedejern frame "hytte" med glasvægge.

Funktion

Funktionen af drivhuset er at skabe en varm fugtigt miljø at dyrke planter af tropiske oprindelse enten året rundt eller at starte planterne tidligere end ville være tilladt hvis plantet lige udenfor. Klart væggene i drivhuset tillade solen i. Det varmer drivhuset meget gerne en bilens interiør varmer op, når man sidder i solen. Vanding og plante stofskifte gør drivhuset fugtigt og dette hjælper med at holde indersiden varm selv natten over.

Overvejelser

Hvis du bruger drivhuset hele året eller starter planter i slutningen af vinteren, skal du give en varmekilde til drivhuset. Varmen kan leveres enten med en elektrisk radiator eller brændeovn. Du skal også sørge for drivhuset ikke bliver for varmt på dage med intens solens. Temperaturer over 85 kan forårsage nogle planter til at standse deres vækst og stoppe frugtsætning. At have en uigennemsigtig cover til delvis dækning af drivhusgasser i de varmeste tidspunkter af dagen og giver ventilation hjælper med at kontrollere temperaturen.

Forsigtighed

Hvis luftfugtigheden er for høj inde i drivhuset, det kan forhindre planterne i at være i stand til at optage kuldioxid og dette vil hindre vækst. Hvis planter holdes i for fugtige forhold frigive ikke de også vand ved transpiration eller udgivelsen ilt. Dette svarer til plante forstoppelse og kan forårsage en ophobning af metaboliske affald produkter i planterne. Desuden fremme alt for fugtige områder væksten af sygdomme, mug og svamp. Holder luftfugtigheden på 25 til 80 procent er en sund rækkevidde afhængigt af hvad du voksende.

I betragtning af omsætning

For at bevare de varme og fugtighed niveauer er det vigtigt at have god luftcirkulation i drivhuset. Cirkulerende luft også flytter varmen om vinteren at forhindre pletter, der er koldt, mens andre områder er for varmt. Installation af en fan er det bedste du kan gøre for dit drivhus. Luften bevæger sig også bringer i udeluften til at holde luften inde i drivhuset fra den voksende forslidt.

Yderligere overvejelser

Forebyggelse af sygdomme og skadedyr er også vigtige i drivhuset. Overbelægning planter er fristende til at skabe en jungle-lignende følelse, men dette hindrer luftstrøm og tilskynder gemmesteder for skadedyr. Hvis en plante viser tegn på sygdom det bør fjernes øjeblikkeligt og du bør være på vagt om at holde øje med andre planter, der var i nærheden af det. Destruktive insekter kan holdes i skak ved nedslagtning angrebne planter og at holde et par gavnlige insekter såsom knælere i drivhuset.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com