Ormekompostering vs Bin kompostering

May 17

Kompost er en næringsrig jord ændringsforslag, der drastisk forbedrer væksten af dine planter. Det er simpelt og billigt at lave derhjemme og kan betragtes som den vigtigste brik i haven puslespillet. Hjem composters kan vælge mellem en traditionel kompost bin eller ormekompostering at oprette deres "haven guld."

Traditionelle kompost siloer

Gøre din egen kabinet eller køb af et kommercielt produceret. De fleste hjem kabinetter er bygget af skrot træ og hønsenet og er dybest set bunker af lagdelt komposterbart materiale, der skal vandes og rørte på en ugentlig basis. Kommercielle placeringer spænder fra meget grundlæggende åben placeringer, der nødvendiggør pitchfork omrøring til high-end lukkede siloer med mekaniserede tumbling enheder. Tilføje madrester og værftet materialer på en daglig eller ugentlig basis. Nedbrydning-processen kan producere en stikkende lugt, så gemme placeringen i et hjørne af gården væk fra huset. Enten en hjemmelavet bin eller en store-købte bin, korrekt vendte, vil producere kompost i et par korte uger.

Ormekompostering

Også benævnt "ormen kompostering" stole vermicomposters på røde wriggler orme til at producere deres kompost i stedet for den traditionelle omrøring metode. Orme er til huse i en bin og fodres på en ugentlig basis. Ormene spise frugt og grøntsager scraps og forvandle dem til kompost, også kaldet støbegods. Du kan lave din egen bin eller køb af et kommercielt produceret. Hjemmelavet placeringer kan foretages af affaldstræ eller nyorientering en gammel gummi eller plast balje. Grundlæggende kommercielle placeringer er plast placeringer med afløbshuller mens mere komplekse modeller har flere lag af bakker, der tillader kompost til at filtrere ud af maskinen. Ormen placeringer kræver ikke drejning. Placeringerne er lugtfri og kan opbevares indendørs. En vermicomposter kan forvente at høste kompost i 4 måneder.

Bedste valg for storstilet kompostering

En traditionel kompost bin er det bedste valg, hvis du er en gartner, der forventer at have en stor mængde af komposterbart materiale hver uge. Denne placering også giver dig mulighed for at kompost græsafklip og blade fra gården. Den traditionelle placering vil behandle materialet til kompost meget hurtigere.

Bedste valg for små kompostering

En vermicompost bin er et glimrende valg, hvis du ønsker at kompost din sidesten frugt og vegetabilsk scraps. Mens kompost tager længere tid at producere, er resultatet det samme som en traditionel bin. Evnen til at gemme denne vermicompost bin højre i køkkenet er en tilføjede gratiale.

Overvejelser

Både traditionelle kompost siloer og vermicompost placeringer har fordele og ulemper. En traditionel kompost bin vil producere kompost hurtigere, men bin skal holdes udendørs væk fra huset. En vermicompost bin tager længere tid at producere kompost, men bin kan opbevares under køkkenvasken. Vurdere dine behov og ønsker før der træffes beslutning om en metode. Alternativt, kan du beslutte at bruge begge og producere dobbelt så meget kompost.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com