Pæon planter & sygdomme, der rammer dem.

April 22

Pæon planter & sygdomme, der rammer dem.

Gartnere ser frem til den pæon kort bloom sæson, som bringer dramatiske farve og duft til haven. Pæoner er desværre modtagelige for svampe og virale sygdomme, der ødelægger knopper, forårsage steder på bladene eller visner anlægget.

Karakteristika

Pæoner er forår-blomstrende flerårige buske med store, duftende blomster varer omkring en uge. Du kan udvide sæsonen bloom til seks uger af plantning tidligt, midt i sæsonen og sene sorter. Pæoner trives i USDA zoner 2 til 8, når de plantes i fuld sol og veldrænet jord rig på organisk materiale.

Sygdomme

Botrytis blight og phytophthora blight er svampesygdomme, som angriber knopper og derefter stængler og blade. Svampe og vira kan forårsage pletblødninger eller curling af bladene. Verticillium visnesyge og hvid skimmel er jord-bårne svampe, der forårsager alvorlige visnen.

Forebyggelse

Den bedste måde at forebygge sygdomme er med god kulturel praksis og sanitet. Plads planter så luften cirkulerer omkring dem frit. Vand tidligt i dag, og aldrig få vådt løv. Fjerne brugt blomster og inficerede dele af planten lige bortrejst; desinficere grensakse med 70 procent alkohol mellem nedskæringer. Ødelægge planterester snarere end kompostering. Fungicider anvendes tidligt i sæsonen kan hjælpe med at forhindre sygdomme.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com