Pæon voksende zoner

August 16

Pæon voksende zoner

Pæoner er en af de showiest blomster til at vokse i en gård. Pæoner er flerårige planter, der sidste årtier med et minimum af pleje. Blomster, blade og duften fra peony planterne gøre dem et ønskeligt anlæg af haven. Disse planter kræver lidt pleje udover mad og vand. Pæoner er i dvale om vinteren, og som mange blomstrende stauder, kræver chill timer at blomstre til næste vækstsæson.

Hvor skal vokse pæoner

Pæon træer, stilling pæoner og urteagtige pæoner har været værdsat i haven i år da de leve længe og produktive bloomes. Poenies er fantastisk, når blomstringen, og løvet er attraktive på sin egen, når blomstringsperiode er overstået. Pæoner vokse i USDA zoner 2 til 9. Den koldeste temperatur denne plante vil tolerere i løbet af en vinter er 55 grader nedenfor nul F.

Chill timer til pæoner

Rødderne af pæoner brug for mindst 400 chill timer om vinteren. Chill timer er mængden af tid, at temperaturerne er under 45 grader F og over 32 grader på ethvert givet tidspunkt mellem 1 oktober og februar 28. Nogle planter har brug for mere chill timer, når de er inaktive til at vokse i løbet af næste sæson. Planter, der ikke får tilstrækkelig chill timer i løbet af vinteren vil ikke kunne producere frugt eller blomster som med held og deres blade kan lide skade.

Pæon rødder og jord

Pæoner er en hårdfør flerårig plante, men de kan ikke lide at have deres rødder forstyrret. Når plantet fra nøgne rodstok flere uger før den første frost, vil de have tid nok til at begynde at sende ud feeder rødder, før jorden fryser og de bliver hvilende. Det tager ca 2 år for at etablere en pæon plante, men når der oprettet, disse planter er nemme at vedligeholde med afbalanceret gødning.

Fordi de ikke kan lide deres rødder at blive forstyrret, bør den jord, de er placeret i rige havejord. De kan være toppen klædt med barkflis hver sæson, som vil hjælpe med at forsyne dem med nye organisk materiale som barkflis er vandes i jorden.

Voksende pæoner i Potter

Pæoner kan dyrkes i store Potter, selv om de vil savn omplantning når rodklumpen bliver komprimeret i puljen. Pæon planter skal være fint flyttede fra den gamle pot til den nye, da deres rødder er følsomme over for bevægelse. I efteråret efter planten dør tilbage, gartnere fjerne gamle vækst, dække gryde med en plasticpose, så jorden bliver lidt fugtige, og sætte det i et haveskur eller garage til at beskytte det fra meget koldt om natten temperaturer. Sne beskytter rødderne af pæoner, der er plantet i jorden, men en potteplante har ingen sådan beskyttelse.

Voksende pæoner i potter i varme klimaer

Mennesker, der ønsker at nyde denne smukke plante på steder hvor der ikke er nok chill timer om vinteren kan sætte deres peony plante i køleskab til det nødvendige antal chill timer. Check at se, at der er tilstrækkelig jordfugtighed før du dække toppen af planten med plastik og sæt det i køleskabet. Hver række pæon har bestemte krav til chill timer, og mange gartnere, der dyrker pæoner i Potter at notere deres chill time krav til vinteropbevaring.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com