Palæer i klunketiden

January 29

Palæer i klunketiden

Victorianske palæer var en fascinerende afspejling af alderen. De spillede en vigtig rolle i det århundrede social og kulturel aktivitet, mens livet inde i dem var foretaget efter strenge sociale konventioner. Mansion ejere, hvoraf mange er medlemmer af den nye, rige købmand klasse, vises deres rigdom med marmorpejs og guld fugl bure, mens deres døtre vises deres resultater til potentielle bejlere på musikalske aftener omkring pianoforte.

Arkitektur

Victorianske arkitektur lånt fra fortiden, med det resultat, at palæer af perioden blev bygget i gotisk, klassisk, Tudor og Elizabethan stilarter, afhængigt af arkitektens smag og vision. Fremkomsten af udbredte mekanisering produceret en modreaktion, der førte til en genoplivning af traditionelle byggemetoder og brug af lokale materialer--en badge af ære for fashionable aristokrater og købmænd, der havde råd til at være kræsne om, hvordan deres hjem blev bygget.

Værelserne og deres funktioner

Værelser i victoriansk palæer havde klart definerede funktioner. Dagtimerne opkaldere blev formelt modtaget i morgen rummet hvor, ifølge social etikette, de boede i 15 minutter før høfligt at tage afsked med deres værtinde. Musikalske arrangementer var vært i stuen eller parlor, der sædvanligvis indeholdt et klaver og undertiden en violin. Gæsterne forventes at lytte i høflig tavshed som unge damer sang og spillede på pianoforte. Køkkener var cook's eksklusive domæne, mens børn, der nogle gange kun så deres forældre i morgen eller på spisetid, var overvejende begrænset til børnehaven.

Decor

1800-tallet var en alder af rigdom og fremgang for de midterste og øvre klasser, og dette blev afspejlet i den indretning og møbler vises i victorianske palæer. Tunge mahogni og palisander møbler symboliseret velstand, mens omfattende gobelin puder fik deres debut på spisestue stole og lænestole, giver komfort og luksus. Marmorpejs var omdrejningspunktet, og gæsterne spiste under krystallysekroner i spisestuer, der var ofte indrettet med mønstret tapet ligner grønne, brune eller pastel farver. Fugle i forgyldte bure og dado skinner var fashionable tilbehør.

Klasse udmærkelser

Victorianske Repræsentationslokaler var beliggende på første sal, mens ansatte arbejdede og socialiseret nedenunder og sov i loftværelser, der var ofte koldt, fugtigt og svagt oplyste. Tjenestefolk fik ikke lov til at vise billeder eller dekorationer i deres soverum. Den ansattes hall, en fælles mødested ligger i stueetagen, som regel indeholdt et stort bord og stole og en store åbne ild; Det blev tændt med stearinlys og petroleum lamper. Selvom gas lys blev brugt i victorianske palæer, var det en luksus, der er forbeholdt de adel, der boede ovenpå.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com