Palmeolie skadedyr & sygdomme

March 13

Palmeolie skadedyr & sygdomme

Hjemmehørende i tropisk Afrika, olie palme var første dyrkede 5.000 år siden. I 1400-tallet, europæere opdaget og sprede håndfladen i hele verden. Ifølge University of Georgia, olie palme dyrkning blev populære i 1960 ' erne og er en af verdens top frugt afgrøder. Olie palme betydning gør skadedyr og sygdomme kontrol af planterne afgørende.

Ganoderma Basal stilk Rot

En væsentlig trussel mod olie palme plantager i Papua, Ny Guinea og Sydøstasien, basal stilk rot er en farlig sygdom. Forårsaget af svampen Ganoderma boninense, er sygdommen i stand til at parasitize væv af levende planter samt overleve på døde træstubbe og logs. Ifølge den amerikanske palmeolie Rådet, er blevet gennemført effektivt kulturelle og biologiske metoder, der med held styre sygdommen. Én metode er makulering af sidesten palm vragrester når udplantningen. Hurtig fjernelse af inficerede planter kan også være effektiv.

Bagworms og brændenælde larver

Medmindre opdages tidligt ved inspektion eller gennem biocontrol, kan disse skadedyr ødelægge enorme mængder af en olie palme afgrøde. Insekter strip olie palme af dens blade og store populationer forårsage mange træer til at dø. Plantning gavnlige planter inden for en plantage vil tilskynde naturlige fjender til bagworms og brændenælde larver. Men metoden er ikke implementeret af alle avlere. Hvis ikke med held forhindret, er selektiv anvendelse af insekticider fælles.

Rotter

Tidligere forhindret med gift fælder, en ukontrolleret rottebestanden kan resultere i mindst 5% beskære tab, ifølge den amerikanske palmeolie Rådet. Biocontrol er nu foretrak frem for gift på grund af miljømæssige risici. Brugen af disse alba, en art af slørugle, er nu fælles. Amerikanske palmeolie Rådet rapporter ugle brug har undertrykt beskadigelse af frugt af rotter i de sidste 12 år samtidig undgå brugen af rodenticider giftstoffer.

Vaskulære visnesyge

I Afrika er vaskulære visnesyge den mest ødelæggende sygdom for overlevelsen af olie palme, ifølge CABI Bioscience. Denne sygdom er forårsaget af svampen fusarium oxysporum, wilts palmeblade indtil de til sidst bryde og falder langs stammen. Akut vaskulære visnesyge dræber olie palme inden for et par uger, mens kronisk visnesyge vil tillade palm leve med hæmmet vækst. Som en jord-bårne svamp, er streng karantæneforanstaltninger gennemført i Sydøstasien som en forebyggende foranstaltning. I Afrika, har kontrol af sygdommen været effektiv screening og avl mere resistente oliepalmer.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com