Påvirkninger af egyptiske motiver

December 14

Påvirkninger af egyptiske motiver

Egyptiske motiver begyndte opført i græsk og romersk kulturgenstande og arkitektur, fortsætter op til moderne civilisationer i en eller anden form. Egyptomania tog imidlertid på et liv i sin egen efter opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922. Det bragte på en egyptiske artefakt raseri, der har påvirket alt fra film og kunst, mode, arkitektur og interiør design og endda kirkegårde i hele 20 og ind i det 21 århundrede.

Arkitektur

Egyptiske Revival arkitektur begyndte efter de Napoleons invasioner af 1800-tallet. Det gør brug af egyptiske billeder og motiver som de egyptiske haven Daarskaber, bro, swing og bad huset fundet på Frankrigs Chateau de Montbeliard. På Strand i London, "The kurer" avis bygning interiør indeholder cavetto (konkav, kvartal-cirkel støbning) og gesimser, samt søjler med egyptiske palmiform hovedstæder. Egyptiske kolonner er normalt trekantede, men kan findes cirkulære, rektangulære eller ottekantede. De er toppet med vegetation-inspirerede hovedstæder, normalt palmeblade, trekantet - formet papyrus rør eller lotusblomster. Nogle er konstrueret og malet for at repræsentere hele palmer. New Yorks Chrysler Building er egyptiske inspireret, praleri en spir med sunburst-inspirerede opstigende kurver, en rav-farvet marmor interiør og elevator døre dekoreret med papyrus blomster.

Film

Cecil B. DeMille blev så taget med Egyptomania It inspireret ham til at producere to episke film--"de ti bud" og "Cleopatra"--herunder omfattende sæt baseret på Egypten og egyptiske temaer. Disse film yderligere næring interesse i alle ting egyptiske og inspireret endda nogle egyptiske-stylet biografer.

Monumenter og kirkegårde

Egyptiske obelisker har inspireret mange monumenter, herunder Washington Monument og Roms Berninis Obelisk. Obelisken også inspireret den monument brug som begravelses memorial monumenter. En kirkegård i New Haven, Connecticut funktioner en egyptisk-stil kirkegård gate, der ligner rektangulære formet egyptiske entranceways. Det skaber også en morbid link mellem kirkegården og de egyptiske begravelse ritualer.

Interiør Design og Art Deco

De geometriske figurer af Art Deco er udløbere af egyptiske motiver. Det omfattede trapezformede, zigzag og starbursts samt skarpe farvekontraster (fx, sort og hav-skum green). Andre Boligindretning Motiverne omfatter planter, skalaer der repræsenterer palm træstammer, fjer og hieroglyffer. Flade lofter er divideret med bjælker, overdækket faux vævet stof finish eller malet til at ligne en stjerneklar nattehimmel.

Illustrationer

Ægyptisk kunst har ingen skygge, vises flad og ignorerer perspektiv, det gør også brug af guld bladre med lyse, fed kontrasterende farver som lapis lazuli blå. Solar diske, obelisker eller pyramider, scarabs, planter og dyr og ankhs (tau-Kors toppet af en cirkel, der repræsenterer nøglen af liv) er fælles temaer i egyptisk-inspireret kunst og "artefakter."

Mode

Den moderne brug af mascara og eyeliner repræsenterer den egyptiske sort kohl eyeliner bruges til at fremhæve øjnene. Dagens bob frisure var inspireret af frisurer ses i hieroglyffer. Smykker fremstillet med guld, perlemor eller smaragder, noget med dyremotiver og lagdelte kæder eller perler blev den moderne version af egyptiske smykker. Tøj inspireret af egyptiske motiver omfatter lange kjoler lavet af letvægts stof, frynsede ombrydes omkring skuldre eller taljen og tøj pynt som pailletter, fjer og broderi.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com