Perenial Flower Garden ideer

December 4

Flerårig haver er rygraden i landskaber og tillade gartnere til at nyde frugterne af deres arbejde i mange år. Flerårige planter kommer tilbage år efter år til glæde for enhver havearbejde entusiast. Flerårig blomster blomstre på samme tid hvert år og ofte spredes for at udfylde huller i din have. Stauder kan ofte udfylde dette problem spot haven eller oprette et levende grønt tæppe af frodige grønne blade løv. Lad os se på nogle ideer, flerårig blomsterhave.

Haven Design

Flerårig blomster haver kan være runde, rektangulære eller enhver form i mellem. Din haverum vil blive dikteret af din egen præference af størrelse samt landskabspleje muligheder for din værftet. Flerårig haver behøver ikke at være stor. En enkelt staude kan være en slående blomstrende tilføjelse til din landskab med en lille barkflis anvendes omkring jorden i bunden af anlægget.

Uanset hvad dit valg af design, Husk at hver plante behov ordentligt forberedt jord til at trives. Bland kompost eller sphagnum ind i top 10 inches af jord i haven efter at fjerne alle ukrudt. Du kan slå haven i hånden eller med en rototiller, men sørg for at oprette den sundeste jord muligt for dine stauder. Overvåge skygge og sollys i dit valgte sted for et par dage til at hjælpe besluttet på sun-tolerant eller skygge kærlig planter. En liste over planter, der fungerer godt i tørre, våd eller blæsende steder, i afsnittet yderligere ressourcer.

At vælge dine planter

Vælg anlæg baseret på din klima, voksende sæson og præference for farver. Baseret på din vurdering af den tilgængelige solen i din have, købe planter, der kan håndtere placeringen godt. Havecentre tilbyder et væld af stauder, der kan håndtere fuld sol eller skygge samt en blanding af sol/skygge. Vælg omhyggeligt, så du ikke skade plante og ende op med en tom plads i flerårige haven.

Farve spiller en stor rolle i at designe en flerårig have. Du kan vælge planter fra næsten enhver farve i regnbuen eller vælge et bestemt farveskema til at forbedre din landskab. Flerårige blomstrende haver ser bedst ud med varierende højde beplantninger at tilføje interesse og kontrast. Check etiketter på plante Potter på planteskolen til at bestemme tid på året anlægget vil blomstre. Købe planter, som blomstrer på forskellige tidspunkter i løbet af vækstsæsonen, så du har et væld af løbende bloom.

Det er bedst ikke at proppe din have fuld af væg til væg-planter. Give masser af plads omkring hver enkelt plante til vækst og ekspansion. En Shasta Daisy eller Black-eyed Susan i en gallon kande kan udvide til en busk i et blot et par år. Bunddække stauder giver god lavt niveau haven dækning med interessant blade og blomstrer. Kast i nogle pynt græs til højde og dramatisk kontrast i haven.

Tørke resistente haver

De nyeste raseri i havearbejde indebærer et koncept kaldet xeriscaping. Xeriscapes indarbejde landskab i stedet for græs ekstremt tørke resistente planter. Disse landskaber kræver minimal vand og dybest set, minimal pleje af gartner. Disse tørkeresistente haver er fryd for øjet og omfatter mange blomstrende planter samt hårdføre pyntegræsser. Kontakt dit lokale havecenter til at bestemme, hvilke planter trives på lavt vand betingelser.

Vedligeholdelse

Flerårig blomsterhaver vil fylde årenes løb som planter vokse og formere. Den største del om plantning en flerårig blomsterhave ligger i den fantastiske mulighed at omplante stauder til andre dele af gården. I et par år, kan du del ud af dine planter og skabe en helt ny flerårige haven eller endda give nogle væk til venner.

Du bliver nødt til at vand din flerårig blomsterhave, indtil det er fastslået. Gennem sæsonen, vil du opdage, at denne type af haven acclimates til vejrforhold ganske godt. Et godt mulched flerårige haven, der dræner korrekt bevarer fugt og vil være næsten vedligeholdelsesfri fra starten.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com