Perfekte jord kombination til køkkenhaver

November 18

Perfekte jord kombination til køkkenhaver

Vellykket køkkenhaver afhænge i høj grad af den rigtige jord eller en kombination af den rette jordbund og ordentlig befrugtning. Når man overvejer oprettelsen af en køkkenhave, bør område anvendes undersøges nøje for at lære makeup af den nuværende jord. Nogle jorder er ikke kompatible med dyrkning af grøntsager. At finde den perfekte jord kombination for køkkenhaver starter med en jord test.

Starte forberedelserne med en jord Test

En jord test vil føre til en vellykket køkkenhave. National Gardening Association, i en online artikel "Bygning stor jord" af Warren Schultz, anbefaler, at en komplet test skal afsløre indholdet af organisk materiale i din jord, da sådant indhold er normalt mindre end det bør være. En jord test skal afsløre 5 procent organisk materiale, med det mindste væsen 3 procent, ifølge NGA. Tilføje organisk materiale vil sikre det bedste resultat.

Teksturen af jorden

Afgøre, om den jordstruktur består af sand, silt, ler eller en anden type af jord. Richard Merrill, direktør for havebrug afdeling på Cabrillo Community College i Aptos, Californien, sagde NGA artikel at hver gartner kan underbygge teksturen af jorden derhjemme.

Merrill anbefaler at du tager en håndfuld fugtig jord og rul det mellem håndfladerne, indtil det danner et bånd. Hvis båndet af jorden føles kornet og bryder ud umiddelbart, beviser det jorden er overvejende sand. Hvis jorden føles glat og holder sin form for kort tid før at bryde, er det for det meste silt. Hvis jorden føles klæbrig og holder sammen i båndet dannelse, er det for det meste ler.

Bygning succes jord

Merrill anbefaler kompost som et fint organisk materiale til at tilføje til jord. Dog anbefaler han, at en gartner skal plante en cover afgrøde som boghvede, som er klar til at høste inden for otte uger i jorden. Boghvede er grøngødning, som sikrer, at din jord er behandlet, økologisk, og med boghvede, høsten er nemt, siger han. Bare hugge sig ned på jorden, Merrill stater, og lægge den på jorden for at tjene som barkflis. Du kan derefter starte plantning dine grøntsager.

Lerjord

Ler er et vanskeligt jord for enhver form for beplantning og skal behandles, før du dyrke grøntsager. Denny Schrock, hjem havebrug specialist ved University of Illinois, opfordrer anvendelse af komposteret gødning, hjemmelavet kompost, kommunale kompost og savsmuld komposteret med gødning som gode produkter til lerjord. Arbejde disse produkter i gode mængder i foråret, han rådgiver, og der bliver jorden struktur forbedres, når du begynder at plante.

Schrock fortalte NGA, der altid er fare for at tilføje for meget organisk materiale til lerjord. Schrock siger, det er lige så vigtigt at arbejde det organiske stof helt gennem jorden, så det ikke udvikle sig til en stillet vandspejlet.

Tilføje barkflis, når første afgrøde vokser

Du kan tilføje barkflis som organisk materiale til jorden når den første afgrøde vokser, ifølge NGA. Det vil forberede haven for at gøre godt under høje temperaturer om sommeren, da barkflis køler temperaturen. En 4-tommer lag barkflis kan slippe jordbundens temperatur fra 105 grader Fahrenheit til 80 grader. På samme tid bidrager barkflis nyttige organisk stof og næringsstoffer til jorden som det nedbrydes.

Tang som barkflis og betydningen af luft

Kelp måltid aids plantevækst. Bill Wolf, formand for bestyrelsen af de organiske materialer anmeldelse Institute, fortalte NGA, "tang eller tang er en stor kilde til spormineraler og vækstpotentiale." Wolf siger også at tilføje Tang på jord, der udløser en stigning i den mikrobielle aktivitet og brændstoffer henfald cyklus af organisk stof i jorden.

Wolf understreger betydningen af luft i jordens sundhed. Han understreger, at den vigtigste frugtbarhed komponent i din jord - vigtigere end noget andet du kan købe--er luft. Luft, han siger, er den drivende kraft i stimulerende jordbundens liv, da mikroorganismer, regnorme, biotiske aktivitet, alle er afhængige af en god tilførsel af luft.

Perfekte jord kombination for din køkkenhave

En kombination af indledende jord test til at bestemme jordbundens indhold af organisk materiale, ud over at fastslå, om du har god jordstruktur, fører an i forberedelse til din succes køkkenhave. En jord blanding af tang for spormineraler, organisk materiale i form af en cover afgrøde, barkflis, kompost og altafgørende levering af luft gør den perfekte jord kombination for din køkkenhave. Husk at behandle lerjord på forhånd med flere typer af kompost og arbejde det organiske stof helt gennem jorden som forberedelse til plantning processen.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com