PEX vs kobber

December 15

Kobberrør har eksisteret i mere end 4.000 år, siden de gamle egyptere brugte materiale til kanalisering drikkevand. Efter 1930 blev kobber rør standard i de fleste hjem med vandforsyningssystemer. Krydsbundet polyethylen eller PEX, blev introduceret i 1970 ' erne og er mere almindelig i Europa end i USA. Dog med de stigende udgifter til kobber og faglært arbejdskraft installation vinder PEX indpas som en levedygtig valg over stiv metal rør.

De to systemer

PEX system består af fleksibel polyethylen rør og en manifold forsyning. PEX rør er krympede, fastspændt eller udvidet for at oprette forbindelse til fælles fittings. I mange tilfælde PEX kræver kun to forbindelser pr. rør: en på den mangfoldige forsyningssystem og en anden på stopventil af armaturet. Kobber VVS system udnytter kobber metal rør og loddet leddene. Dette system er bedst installeret af professionelle planlægning og færdigheder, der kræves for at opbygge en ende system, der giver tilstrækkelig vandforsyning og pres.

Omkostninger

Kobber er dyrere end PEX. Dette skyldes til dels de stigende udgifter til kobber minedrift og fremstillingsvirksomhed og i stigende grad begrænset udbuddet i USA. Derudover kobber er mere kostbare at installere. Kobber rørinstallation kræver brug af flere leddene loddes sammen med en propan blæselampe. PEX, på den anden side, er fremstillet af let tilgængelige plastmaterialer, der er klemt ind på messing beslag. Værktøjer til at gøre PEX forbindelser har tendens til at være dyrere end for kobberrør komponenter, men. Samlet set PEX leverer og labor omkostninger er lavere end det konventionelle kobber rørsystem.

Installation

PEX er nemt installeres af gør-det-selv. PEX rør er fleksible, og er specielt velegnet til at erstatte gamle VVS systemer i eksisterende boliger. PEX-rør skal være understøttet af klemmer hvert par fødder, og rørene skal aldrig bøje eller modtage punkteringer. Kobber installation, mens mere intensiv og besværlig, er en holdbar og anerkendte standard blandt fagfolk. Det er derfor, at PEX har været langsom til at materialisere sig i USA. Kobber er en pålidelig, brugbar fortid, og trods de stigende udgifter til materialer og arbejdskraft, er stadig en meget passende VVS materiale.

Holdbarhed

Metal kobberrør er 180 gange mere stift end den trækstyrke plast PEX rør; naturligvis, kobber er mere holdbare. Kobber er ikke let tæret, vil flex lidt med bevægelse, modstår UV-stråler, og kræver ingen ekstraordinært særlig pleje. Imidlertid føre fra bly lodning i ældre kobber systemer udvaskes i drikkevand; kobber rør kan fryse og er mindre burst-resistente end PEX. PEX, men har færre samlinger, hvis er installeret korrekt, og er derfor mere lækage-resistente. PEX rør kan blive beskadiget af UV-stråler, og de uigennemtrængelige egenskaber af plast kan fremme bakterievækst.

Energieffektivitet og støj

PEX rør er mere energieffektive, idet de plastrør ikke overføre varme som metal kobberrør gør. Desuden det unikke PEX mangfoldige system leverer varmt vand til inventar meget hurtigere og med mindre energi end de mange drejninger og vender sig af et kobber system. Kobber rør er mere støjende end PEX, på grund af udsving i temperatur og tryk ændringer at årsagen gyser i den stive rør. PEX systemer er roligere; den fleksible plastik rør mere let absorberer ændringer i tryk.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com