PH niveauer & årsagerne gulfarvning bladene

January 11

PH niveauer & årsagerne gulfarvning bladene

PH-niveau i jorden angiver dens surhedsgrad eller alkalinitet. PH niveauer kan variere mellem 1 til 14, med 7 repræsenterer et neutralt niveau i midten af skalaen. Den neutrale niveau 7 svarer med pH i rent vand. En grundlæggende jord har en pH-værdi større end 7, og sure jordbund har pH niveauer mindre end 7. De fleste afgrøder vokse godt i en jord, der er neutrale eller lidt under 7 eller let syrlig.

Jordens pH-værdi og næringsstof optagelse af planter

Jord pH er vigtig, fordi det påvirker, hvordan planterne kan optage næringsstoffer fra jorden. De fleste planter vokser bedre i jord, der opfylder deres pH behov i enten basiske eller sure betingelser. Dette skyldes, at pH-værdien påvirker tilgængeligheden af jorden næringsstoffer. Nogle sygdomme påvirker planter, der trives i jorden af en bestemt pH interval.

Nogle næringsstoffer som jern er opløseligt i mere sure forhold og er tilgængelige for plante optagelse. Men hvis pH-værdien stiger ind i rækken basisk pH, jern udfælder ud af løsning og er ikke tilgængelige for planter. Ernæring Mangelsymptomer kan føre, såsom gulning eller mottling af blade, en sygdom kaldet klorose.

Gulfarvning bladene eller blad klorose

Ekstremer af pH niveauer i jorden forværre undertiden plantesygdomme fordi pH niveauer gør væsentlige næringsstoffer utilgængelige for planter, og klorose af bladgrøntsager opstår i ekstremt høj pH niveauer, eller alkaline jordbundsforhold. Problemet er undertiden forårsaget af tørhed i jorden. Hvis jorden er for tør, næringsstoffer vil ikke opløses i løsning og ikke kan absorberes af jorden. PH i en basisk jord kan sænkes ved tilsætning af svovl, urinstof, ammoniumnitrat, ammonium fosfater og jern sulfat eller nogle goedninger, som forårsager jorden til at blive mere sure og øge plantens optagelsen af næringsstoffer.

Regulere jordens pH-værdi

Når næringsstofferne er ikke tilgængelig for planten optagelse, næringsstof atomer, såsom jern, er calcium, fosfor og kvælstof i en formular i rodzonen, der ikke kan optages af planten. Næringsstoffer skal være i løsning. Hvis pH er nedenfor 5.5 (for sure) eller over 7,0 (for basisk) næringsstofferne vil bundfald ud af løsningen og ikke er tilgængelige på anlægget.

Hvis anlægget ikke kan absorbere jern, hold øje med gule blade. Hvis pH er for lav, tilføje en jord forstærker gradvist indtil pH niveauer nå mellem 6,5 og 6,8. Mange gartnere foretrækker dolomit kalk som tilsætningsstof til sure jord. Gradvist tilføje kalk til jorden indtil pH niveauer nå et punkt mellem 6,5 og 6,8. Justering af jordens pH-værdi er en langsom og gradvis proces, der kan tage flere dage og uger fordi kemiske reaktioner opstår langsomt i jorden.

Hvis en plante mangler jern, visne nogen nye blade den producerer snart til en gul-grøn farve, der spreder sig på tværs af bladene, indtil kun årer af bladet er stadig grønne. Det væsentlige, planten har lyse gule blade med grønne årer. Beluftning jorden omkring plantens rodsystem er det første skridt mod korrigere jern-mangel jord. Du kan også distribuere et strygejern Chelat jævnt over jorden omkring plantens rødder og under dens baldakin. Nogle produktlabels rådgive anvende materialet til løv. Også, muld regelmæssigt dine planter med komposteret organisk materiale som et stort skridt mod at reducere jernmangel.

Rodzonen problemer forårsager klorose

De fleste plantesygdomme og problemer kan spores til rodzonen. Hvis jorden er for vådt, planten er ved at drukne i mangel af ilt; Hvis det er for tør, ikke kan jord næringsstoffer opløses i en løsning, der kan optages af plantens rødder; eller pH niveauer kan være enten for grundlæggende eller alt for Sure, forårsager plante nød. Når jorden er for tør, diffunderer plantens fugt fra root celler og i jorden. Som et resultat, anlægget bliver udtørret og det er kredsløbssygdomme lukker ned. Bladene mister deres fugt og derefter skifte til den lyse gule af klorose fordi klorofyl produktion ikke kan opretholdes. Holde planterne godt vandes men også veldrænet.

Behandling af planter til jern klorose

Dette er en tilstand som følge af mangel på næringsstoffer, jern, som er vigtig i skabelsen af klorofyl, grøn pigment i planter. Der er mange grunde til at plante bladene bliver gule. Rødderne kunne blive skadet og ude af stand til at absorbere vitale næringsstoffer i planten, planten kunne være root-bundet og skal re potteplanter i en større beholder. Den sidste betingelse er virkelig oplagt hvis du observere rødder vokser ud af dræning havne i beholderen. Når du igen pot anlægget, Sørg for du bruger nye jord og en større potte. Sørg for at anlægget modtager nok sollys, så manglende lys energi ikke vil være en kilde til klorose i anlægget.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com