Pittosporum Nigricans som en hæk

October 31

Hurtigtvoksende stedsegrønne buske som Pittosporum nigricans (Pittosporum nigricans syn. Pittosporum tenuifolium) gøre fremragende hække. Er der mange hybrider og kultivarer, dog med varierende modne størrelser og blade farve. Vælg din pittosporum omhyggeligt for at undgå at ende op med en 3-mund-høj hæk, hvis du ønsker en 6 til 8 fod høj hæk.

Pittosporum sorter

Pittosporum nigricans buske generelt vokser til en højde og bredde 8 til 15 fod, men der er kortere og endda dværg sorter og hybrider, der vokser til ikke mere end 2 eller 3 fod høje. Nogle sorter har små blade, mens andre har større blade. "Marjorie Channon" eller brogede kohuhu (Pittosporum tenuifolium "Marjorie Channon") vokser til en højde på 8 til 12 fod og bredde på 6 til 8 fod med lysegrønne blade der er kantet i cremet hvid. Det producerer mørke røde blomster i foråret. Bladene er små til medium i størrelse med lidt bølgende kanter. "Sølv glans" kohuhu (Pittosporum tenuifolium "Silver Sheen") vokser til en højde af 15 til 20 fod og en bredde på 6 til 8 fod med sorte stængler og små grønne blade, der har et sølvskær. Det producerer lilla forårsblomster.

Voksende krav

Pittosporum nigricans buske er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8b til 11. Deres høje tolerance over for salt betingelser gør dem ideelle til hække nær havet, og de er sjældent generet af hjorte. De vokser lige så godt i delvis skygge eller fuld sol. Gennemsnitlige jord er fint for disse buske, så længe det dræner godt. Langsom dræning jord kan forårsage krone eller root rot. De foretrækker let sur jord med moderat fertilitet og kan blive mangelfuld i magnesium når plantet i basisk jord. Disse er tørke-tolerante buske, men de skulle vandes to eller tre gange om ugen i de første år og hver anden uge eller så efter at udvidet tørre perioder. Give hver busk 2 til 3 gallons af vand hver gang. Drys 2 eller 3 spiseskefulde af 10-10-10 gødning pr. Busk omkring hækken i slutningen af vinteren eller det tidlige forår før buske begynder deres nye foråret vækst.

Plantning og beskæring

Pittosporum nigricans buske skal plantes 4 til 6 fødder fra hinanden for en hæk. De vil hurtigt fylde i rummet til at danne en solid barriere af stængler og blade, men der vil være rigelig plads til god luftcirkulation, hvilket vil mindske risikoen for leaf spot sygdomme. Reducere højden af hver busk med en tredjedel ret efter plantning og igen den følgende sommer. Altid beskære disse buske i sommer ret, når de blomstrer. I de efterfølgende år, trimme dem tilbage med 6 inches efter de lægger på 1 fod af ekstra højde. Neglesaks kan bruges til at vride disse buske, selv om de vil forlade laset kanter på større blade. Grensakse kan være mere tidskrævende men vil resultere i en pænere udseende hæk. Figur hækken så at det er mere smalle øverst så sollyset kan nå de nederste grene. Desinficere neglesaks eller grensakse med sprit efter at have brugt dem.

Skadedyr og sygdomme

Pittosporum nigricans buske kan være plaget af svampe, der forårsager dem til at udvikle gren dieback og galls. Hvis dette sker, trim off de angrebne grene til sundt træ omkring 6 inches under afsnittet syge. Brug desinfektionsmiddel til at sterilisere grensakse mellem nedskæringer for at forhindre spredning af sygdommen. Bladlus, mealybugs og whiteflies angribe undertiden pittosporums. De kan som regel kontrolleres af simpelthen sprøjtning dem ud af buske med en kraftig strøm af vand. Svære angreb af disse bugs og skjoldlus kan elimineres med insekticid sæbe. Spray sæbe direkte på de fejl, der ofte samles på bunden af blade. Insektbekæmpelsesmidler sæber er normalt sælges færdigblandede i klar-til-brug spray flasker. Disse buske er også modtagelige for root-knude nematoder, der vil få dem til at visne, udvikle gule blade og vises forkrøblede; der er ingen kur for dem.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com