Plante-gødning Guide

December 4

Plante-gødning Guide

Gødning er en af de primære elementer, der indgår i at dyrke bedste haven muligt. Sammen med sollys og vand hjælper gødning planterne for at få de næringsstoffer de har brug for. Et centralt element i at vælge den rigtige gødning for dine planter behov drejer mere snavs, hvor de vokser i stedet for arterne, selv. Tommelfingerreglen, at jo mindre frugtbare din jord er, den mere gødning dine planter vil kræve.

Primære næringsstoffer

Goedningen indeholder en række næringsstoffer, men de tre store er mest effektiv på ting som fremme af størrelse, levende farver og stærke stilke og grene. De primære næringsstoffer findes i gødning er kvælstof, fosfor og kalium. Ud over disse tre vil gødning også give dine planter med svovl, calcium, jern, zink og magnesium.

Etiket læsning

De tre vigtige næringsstoffer er kendt af deres kemiske forkortelser på gødning etiketter: N, P og K. Etiketten placerer altid disse kemikalier i nævnte rækkefølge, samt forholdet mellem forbindelser, i et antal som 10-6-4. Tal ville betyde, at gødningen er konstrueret af 10 procent kvælstof, 6% fosfor og 4 procent kalium.

Typer

Kunstgødning er fremstillet ved hjælp af uorganiske forbindelser såsom ammonium sulfat. Organiske gødningsstoffer tage afstand fra sådanne forbindelser til fordel for gylle og benmel. Mineralgødninger findes i pellet skema lavet fra minerede rock som kalksten.

Ansøgning metoder

Du har en hel del muligheder ved hånden, når du vælger, hvordan du vil anvende gødning. Flydende gødning kan sprayes direkte på planter. Broadcast sprede sørger for, at gødningen fordeles jævnt over jorden, mens top-dress ansøgning kræver drys på overfladen af plantens seng. Andre midler for at anvende gødning omfatter placere det i et hul og skabe en ring omkring et anlæg eller en linje ned en række af planter.

Når at befrugte

Ingen standhaftige tidsramme findes i forhold til det perfekte tidspunkt for befrugtning. Planter som urter kræves befrugtning langt sjældnere end roser, f.eks. Som en generel regel, de fleste planter kræver befrugtende i tidlige forår som et middel til at stimulere vækst. I løbet af efteråret, du ønsker at befrugte enten let eller slet ikke for at sikre, at top vækst vil hærde off planter inden vinterkulden ankommer.

Befrugtende stueplanter

Indendørs potteplanter kræver befrugtende ligesom udendørs planter. Den mest effektive og rod-fri måde at anvende gødning til stueplanter er i en flydende form. Du kan vælge gødning stakes, men næringsstofferne vil nå begrænsede områder og rødder kan brænde hvis jorden ikke er fugtige nok.

Undgå Overfertilizing

Undgå fristelsen til at tænke at mere gødning vil producere mere vækst eller stærkere vækst. Læs doseringen anbefales på etiketten og følge disse anvisninger til punkt og prikke. Overfertilizing løber risikoen for at skade planterne i stedet for at bidrage til at gøre dem bedre.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com