Plante gødning påvirker Plant vækst sats?

February 25

Plante gødning påvirker Plant vækst sats?

Havearbejde bøger og gartnere anbefaler ofte regelmæssig anvendelse af plante-gødning. Det er med god grund - næringsstoffer i anlæg gødning er uløseligt forbundet til at plante vækstrate. Jord kræver som regel den lejlighedsvise brug af gødning til at støtte og styrke planternes vækst. Både kemiske og naturlige gødning rådighed levere kommercielt tre essentielle næringsstoffer for planter--kvælstof, fosfor og kalium. Det er vigtigt at kende forskel på kemiske og naturlige gødning og være forsigtig, når du anvender vegetabilske gødningsstoffer.

Grundlæggende

Gødning er vigtigt at give de nødvendige for plantevækst næringsstoffer. I nogle tilfælde, vil planter næppe vokse på alle uden gødning. Gødning er tilgængelige i mange konfigurationer. Kunstgødning, undertiden kaldet syntetisk kunstgødning, er meget effektive forbindelser, der normalt behandles af olieprodukter. Naturlig gødning er forarbejdet på basis af ikke-olieprodukter ingredienser såsom rock fosfat, animalske biprodukter, tang og cotton planter. Kunstgødning foretrækkes sommetider fordi de opløses let og levere mere forudsigelige udbytter. Naturlig gødning betragtes som bedre for opbygning af sund jord systemer i det lange løb, og menes at være mindre tilbøjelige til at forurene miljøet.

Kvælstof

Kvælstof er et af de vigtigste kemikalier i anlægget gødning. Uden det, kan planterne vokse. Kvælstof påvirker væksten i "grønne" plantedele--blade, stængler og grene. Planter bruge kvælstof til at bygge proteiner og syntetisere aminosyrer, som bidrager til den ernæringsmæssige værdi af grøntsager og frugter. Gartnere skal være forsigtig, når gødskning med kvælstof. For meget kan brænde rodsystemer og blade af planter. Sørg for kvælstofgødning er tilstrækkeligt blandet med andre organisk materiale og omhyggeligt anvendes. Bomuldsfrøolie og lucerne måltider er kilder til kvælstof.

Fosfor

Den anden vigtige næringsstoffer i de fleste anlæg gødning er fosfor. Fosfor påvirker væksten i plante blomster og frø, som er kritiske for bestøvning og reproduktion. Planter har også brug for fosfor til at producere frugt, som frugter emerge fra bestøvningen af blomsterne. Fosfor hjælper planterne proces energi fra solen. Som med kvælstof, bør fosfor gødning anvendes med forsigtighed. Overdreven fosfor kan resultere i afstrømning forurening, som kan være yderst ødelæggende i akvatiske økosystemer som floder, søer og have. Rock fosfat er en fælles kilde til fosfor.

Kalium

Kalium findes i de fleste kommercielle gødning, og er afgørende for væksten af plantestilke. Uden tilstrækkelig kalium, kan planter ikke kunne udvikle stærke stilke i stand til at støtte blade, grene, blomster og frugt. Planter bruger kalium at flytte kulhydrater genereret i bladene til andre dele af planten og at syntetisere protein. Træ aske og knust granit er almindelige kilder til kalium.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com