Plante kloningsteknikker

March 7

Dyrkning af grønne, sunde planter betyder ikke altid starter fra frø. Der er mange effektive metoder til at plante formeringsmateriale, herunder kloningsteknikker designet til at videregive de særlige kendetegn ved de sundeste og mest hårdføre planter i haven. Landmænd og gartnere har kendt til kloning til års, og de har brugt det til at øge afgrødeudbyttet, producere mere farverige blomster og skabe lækrere og mere nærende grøntsager.

Podning

Podning indebærer fusing én plante med en anden. Avlerne bruger ofte denne teknik med træer, men det er også effektivt med andre typer af planter. Gartner eller landmand kan øge chancen for en plante overlevelse ved podning den øverste del af anlægget svagere stærkere rod struktur af et andet anlæg. Podning kan også gemme træer, der har lidt skade på deres kufferter eller rødder.

Lagdeling

Med lagdeling, planter er klonet af opmuntrende rødder til form på stænglen af moderplanten, før de fjernes. Lagdeling er en naturlig metode til kloning, da mange planter bruge det selv som en måde at udbrede. For at lag, bøjer gartneren en lavtvoksende stilken i en vækstmediet. Efter en kort tid, bør stilken begynde at danne rødder og vokser som et nyt anlæg. Gartnere, der ønsker at starte mange nye planter kan bruge serpentine lagdeling, bøjning en lang stængel i vækstmediet med jævne mellemrum og venter hver sektion til at udvikle sin egen rod struktur. Serpentine lagdeling teknik er et godt valg for gartnere, som vil klone mange planter hurtigt, eller for dem, der ønsker at dele deres favorit planter med venner.

Skæring

De fleste Havearbejde entusiaster er allerede bekendt med opskæring, og denne metode af plante kloning har længe været anvendt som en måde for gartnere for at dele deres favorit hobby med familiemedlemmer og venner. Med opskæring, gartneren snips off del af planten, oftest et blad eller en stilk, og placerer det i en vækstmediet. Med ordentlig pleje, skære plantedel vil begynde at formen rødder, og et nyt anlæg vil vokse. Give masser af fugtighed under den voksende proces. En høj fugtighed drivhus eller voksende værelse kan hjælpe i vellykket skæring.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com