Plante pleje for stauder

January 23

Plante pleje for stauder

Stauder er planter som vender tilbage til at forskønne haven år efter år. Selvom planterne kan se død i vinter, rødderne er i live og regrow med ankomsten af varmere vejr. Med ordentlig planlægning, farven varer i hele vækstsæsonen, som nogle stauder sat på et show i det tidlige forår, mens andre venter indtil midten af sommeren eller efteråret. Ordentlig pleje giver mange stauder til live i årtier.

Vand og gødning

Selvom vand krav varierer afhængigt af typen af staude, de fleste drage fordel af masser af vand i tørre perioder. Nyd jorden dybt, men undgå at fugte løv mere end nødvendigt. Hvis du skal bruge en sprinkler, vand tidligt på dagen, så fugt på løvet har tid til at fordampe inden aften. De fleste stauder er ikke tunge foderautomater, men fordel fra en fodring hver seks uger begynder i foråret. Bruge en gødning med et lignende eller lig med 5-10-5 anvendes med en sats på højst 5 pounds per 100 kvadratfod plantning område. Holde gødning fra løvet, og vand umiddelbart efter anvendelse af gødning.

Klemme og Deadheading

De fleste blomstrende stauder drage fordel af klemmer ud af de små blade vokser på spidsen af stænglerne. Klemme planter i foråret skaber fuld, buskede planter. Visne blomster er deadheaded i hele sæsonen til at forhindre anlægget går til frø for tidligt, da en plante, der går til frø vil stoppe blomstrende. For at deadhead dine planter, knivspids off brugt bloom. Omfatte stænglen ned til den næste bud eller blade. Forlade et par blomstrer på planterne i sensommeren, hvis du vil plante til reseed, eller hvis du planlægger at høste frø.

Skære ned

Stauder er skåret tilbage enten efter planten dør om efteråret, eller før nye vækst vises i det tidlige forår. Timingen er primært et spørgsmål om personlig præference. Gartnere, der er kræsen om en pæn have ofte skære planterne tilbage i efteråret. Skære ned i efteråret er gavnlige, som fjerner løv giver luftcirkulation og tørrere jorden, der forhindrer skadedyr og sygdomme. Nogle gartnere foretrækker at forlade planterne indtil foråret, da de døde blade giver mad og husly for sang fugle.

Vinter pleje

Spredes et 3 - til 4-tommer lag barkflis omkring planterne, sent om efteråret, men ikke indtil jorden er koldt og du har oplevet flere frost. Mulching kan for tidligt opvarme jorden og narre stauder til vokser, at sætte planterne i risiko for at fryse under vintervejr. Fjern barkflis, når vejret bliver varmere i foråret.

Division

Opdele stauder, når midten af anlægget begynder at dø tilbage, eller hvis planten synes at miste vigor. De fleste planter gavn division hver to til fire år. At opdele stauder, grave de hele klump, derefter bruge dine hænder, en kniv eller en skarp skovl til at adskille klump i mindre sektioner. Plant sektionerne og kassere alle døde, træagtige eller uproduktive sektioner.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com