Plantedele til børn

August 24

Plantedele til børn

Planter er alle omkring os, så børnene skal lære om dem tidligt at bygge en interesse i dem. Som alle levende ting er det en plante job at gøre flere planter, kaldet reproduktion. Planter formere sig ved frø. Frø er en af de seks vigtigste dele af en plante, som børn skal lære om. Hver af disse dele har en eller flere bestemte funktioner eller job, som det skal udføre. De seks store dele af et anlæg er: rødder, blade, stængler, blomster, frø og frugter. De har alle arbejde sammen for at sikre, at en anden plante.

Rødder

Rødderne har tre vigtige arbejdspladser, at børn bør vide om: de absorbere vand og næringsstoffer ud af jorden; støtte anlægget, så det ikke kan være blæst eller slået let; og opbevare fødevarer. Der er to slags rødder. Den første type kaldes en pælerod, som er en lang, tyk rod, der vokser lige ned i jorden, ligesom på en gulerod eller mælkebøtte. Den anden type af roden, kaldet en trævlede rod, er den slags du ville finde på græs eller en grønne løg. Trævlede rødder har mange tynde, hår-lignende rødder.

Stængel

Stænglerne, den lange tynde del, der vokser ud af jorden, er ligesom strå; de bære vand og næringsstoffer indsamlet af rødderne op til bladene. Stilke har tre andre arbejdspladser også: de opbevare fødevarer; holde planten op, så bladene får mere sollys; og bærer mad fra bladene til rødderne. Stængler kan ses som en motorvej mellem rødder og blade, med næringsstoffer rejser måder, såvel som restauranter, for at holde mad, langs siden.

Blade

Bladene er de dele af en plante, laver mad til anlægget. De tager en gas, kaldet kuldioxid, og bland det med vand for at lave mad. Denne proces kaldes fotosyntese. Denne proces ikke kun hjælper planten, ved at give det mad, men det tager kuldioxid, som kan være meget dårligt for jorden og mennesker, og viser det at ilt, som vi skal have til at leve.

Blomst

Mange blomster er smukke og lugte nice, men de har et job at gøre også. Blomsten er den reproduktive del af anlægget; hvor frø, der vil gøre nye planter, er lavet. Blomster Se og lugte en bestemt måde at tiltrække insekter og bier, som vil pollenate dem. Blomsterne har mandlige og kvindelige dele. En af de mandlige dele, kaldet støvdrager, har pollen på det. Når denne pollen rører den kvindelige del, kaldet stigmatiseringen, begynder bestøvning. Pollen er normalt transporteres fra støvdrager til stigmatisering af et insekt, bee, dyr, vinden eller en knægt, der rører det.

Frø og frugter

Efter bestøvning, kronblade af blomster, de smukke, farvede dele, falde, og frøene begynder at vokse i æggestokken, en anden kvindelig del af blomsten. Æggestokkene begynder at blive større og bliver til frugt. Frugten er et beskyttet sted for frø til at vokse. Så frugt er moderens mave og frøene er ligesom barnet. Alle de frugter og grøntsager, vi spiser, der har frø indeni, beskytter frøene så de kan lave nye frugter og grøntsager. Frø er ikke kun beskyttet af frugten, men af en frakke. Denne jakke har en lille mængde af mad i det at hjælpe frugten vokser.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com