Planter af den Alpine Tundra

January 27

Planter af den Alpine Tundra

Den alpine tundra er en af de hårdeste klima til plante- og dyreliv. Tundra kommer fra det finske ord "tuntuiri," hvilket betyder "træløse almindeligt." Området er karakteriseret af frost, lav nedbør, få jord næringsstoffer og korte vækstsæsoner. De to vigtige næringsstoffer i denne jord er fosfor og kvælstof. Par livsformer kan overleve her året rundt; dog kalder nogle modstandsdygtige planter den alpine tundra hjem.

Heath plante

Kendetegnet ved deres busk og stedsegrønne udseende, er heder en af de få planter, der overlever på den alpine tundra. Vokser korte og forholdsvis lav til jorden, er heder i stand til at modstå bitter vind, som typisk udrydde mindre planter. De er en frugtbærende plante, bærer kapsel frugter og trives i sur jord. En del af familien Ericaceae buske heath's bladene er nålelignende og tillade fortsættelse af fotosyntese proces, selv i koldt vejr miljøer som den alpine tundra. Nogle fælles versioner af heder findes på den alpine tundra er tranebær, blåbær og rhododendron.

Lichen

Består af en bestemt svamp og alge, er lichen specielt tilpasset til at overleve betingelserne i den alpine tundra. Svamp og alge arbejde sammen for at danne en one-of-a-kind plante, der sidder på lavtliggende klipper, absorbere vand og næringsstoffer fra jorden direkte ind i dens blade. I modsætning til de fleste planter, de besidder ingen rod struktur og ingen vaskulære system. Lav tage flere forskellige former i den alpine tundra, men alle er karakteriseret som busket, korte, grønne, og besiddelse af små blade. Lichen er en fælles mad til alpine planteædere.

Væksthæmmede buske

Stående kun et par inches i højden til at minimere deres eksponering for alpine tundra elementerne, bruge væksthæmmede buske forsiden af andre planter til at øge deres overlevelse chancer. Stænglerne er korte, træ-lignende og robust til bitter stærk blæst. De blomstrer i de mere tempererede måneder, og frugt vokser som et middel til at sprede frø, samt for at give frugt til skylleluften dyr. Væksthæmmede buske også tendens til at vokse ganske langsomt fordi de alpine betingelser er vanskeligt, og jorder giver lidt næringsstoffer eller vand til at trække på.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com