Planter at hjælp Skjul tørring blade af påskeliljer

December 22

Planter at hjælp Skjul tørring blade af påskeliljer

Påskeliljer (Narcissus spp.) er stjerner af foråret haven. Efter blomstrende overlades påskelilje blade på planten, for fire uger, eller indtil de begynder at blive brune. Dette giver blade til at lagre energi, der fodrer pærer nedenfor, sikrer en god afgrøde af blomster den følgende sæson. Modning bladene kan mar ryddeligt udseendet af haven, så det er vigtigt at interplant påskeliljer med arter, der vil skjule de forældelsesperiode løv.

Hardy Pelargonier

Hardy Pelargonier (Geranium spp.) er den perfekte camouflage for blade af selv store påskeliljer. Storbladet geranium (Geranium macrorrhizum) har store, fligede blade, der overlapper, når planterne er havde opstillet. Pelargonier, som er hårdføre i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 8, dækker jorden, men er ikke invasiv. De har også pink forårsblomster og røde efterår farve. En anden art, "Biokovo" (Geranium x catabrigiense "Biokovo"), hardy i USDA zoner 5-8, har mere sarte blade og lyseste pink og hvide blomster. "Biokovo," danner ligesom storbladet geranium, en evergreen, weed-undertrykke komposteringsprocessen.

Hellebores

Store leafed hellebores, som Lenten rose (Helleborus orientalis og hybrider, undertiden kendt som Helleborus x hybridus), er stedsegrønne og nemt hæve sig over og dække døende påskelilje blade. Hardy i USDA zoner 4 til 9, Lenten rose også bærer langvarig forårsblomster i en bred vifte af farver, herunder de grønne, lilla, lyserøde farver og i nærheden af gul. En beslægtede arter, Julerose (Helleborus niger), hårdfør i USDA zoner 3 til 8, har store, håndformede blade, ligner dem af Lenten rose. Julerose blomstrer og spirer friske nye blade endnu tidligere og er nyttig til at dække blade af tidlig blomstring påskeliljer.

Andre jordbundsdække

Daylilies (Hemerocallis arter og sorter), ligesom den populære rebloomer, "Stella de Oro" (Hemerocallis "Stella de Oro"), hardy i USDA zoner 3 til 10, er en klassisk partner for påskeliljer, fordi deres lange, strop-lignende blade opstår mens påskeliljer blomstrer og vokse ud som påskeliljer dø tilbage. En anden god camouflage plante er Guldnælde (Lamium galeobdalon), hårdfør i USDA zoner 4 til 9. Guldnælde funktioner grøn og sølv brogede blade der danner en tæt groundcover at skjule påskelilje løv. Guldnælde blomster i begyndelsen til midten af foråret, med blomster, der ligner små gule snapdragons.

Overvejelser

I en del-skygge situationer, især under løvfældende træer, er det fristende at dække modning påskelilje løv med traditionel skygge-tolerant, stedsegrønne jorden dækker som engelsk vedbend (hedera Helix), hårdfør i USDA zoner 4 til 9, og fælles periwinkle (Vinca mindre), hårdfør i USDA zoner 4 til 8. Begge disse arter gøre arbejdet effektivt, men begge er energisk avlere, der er blevet rapporteret som invasive i mange steder, undslipper til naturaliseret områder. Når gode erstatninger er tilgængelige, er det bedst for hjem gartnere at undgå potentielt invasive planter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com